Filmas „Timbuktu“ susižėrė septynis „Cezarius“

Aktorė Kristen

„Cezario“ laimėtojai (iš kairės): geriausia aktorė A.Haenel, aktorius P.Niney ir antraplanė aktorė K.Stewart.<br>AFP nuotr.
„Cezario“ laimėtojai (iš kairės): geriausia aktorė A.Haenel, aktorius P.Niney ir antraplanė aktorė K.Stewart.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Feb 21, 2015, 12:16 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 5:22 PM

40-osios „Cezario“ apdovanojimų iškilmės vyko penktadienio vakarą Paryžiaus teatre „Chatelet“.

„Saulėlydžio“ žvaigždė K.Stewart gavo geriausios antraplanės aktorės apdovanojimą už darbą filme „Sils Maria“, kuriame taip pat vaidina Juliette Binoche.

Prancūzo Olivier Assayas'o  režisuotame filme 24 metų K.Stewart vaidina garsios aktorės, kurią įkūnijo J.Binoche, asmeninę padėjėją.

Juostai „Timbuktu“ šis triumfas gali suteikti postūmį prieš sekmadienį vyksiančius „Oskarus“, kuriuose ji pretenduos į geriausio filmo užsienio kalba statulėlę.

Filmo režisierius Abderrahmane Sissako, kuris taip pat pelnė „Cezarį“ už geriausią režisūrą, sakė norėjęs parodyti šio senovinio miesto gyventojų kasdienybę, prasidėjus brutaliam džihadistų valdymui didelėje Malio dykumos dalyje.

Daugumą juostos teko filmuoti A.Sissako gimtojoje Mauritanijoje, nes Malio šiaurė, nors ir išvaduota nuo džihadistų per prancūzų karinę invaziją, lieka itin pavojinga vieta, o ypač užsieniečiams.

Sakydamas padėkos kalbą A.Sissako, kuris tapo pirmuoju juodaodžiu afrikiečiu, laimėjusiu geriausio režisieriaus „Cezarį“, gyrė Prancūzijos žmones. Mat milijonai jų buvo išėję į gatves po 17 gyvybių pareikalavusių praėjusio mėnesio islamistų atakų Paryžiuje.

„Prancūzija yra puiki šalis, nes gali stoti prieš siaubą ir smurtą. Nėra jokio civilizacijų susidūrimo. Yra civilizacijų susitikimas“, – sakė jis.

Geriausio aktoriaus kategorijoje Pierre'as Niney įveikė Gaspard'ą Ullielį dvikovoje dėl legendinio mados dizainerio Yves'o Saint Laurent'o įkūnijimo. Abu biografiniai filmai buvo išleisti pernai, jų pasirodymą skyrė keli mėnesiai.

Amerikiečių pergalių buvo ir daugiau: du „Oskarus" turintis Seanas Pennas, meniškai susitaršęs, vilkintis juodu kostiumu ir atsilaisvinęs kaklaraištį, gavo „Cezarį“ už gyvenimo pasiekimus ir sulaukė audringų teatre „Chatelet“ susirinkusios publikos plojimų.

Geriausios aktorės apdovanojimas atiteko Adele Haenel, nusifilmavusiai romantinėje komedijoje „Meilė iš pirmo smūgio“ (Les Combattants). Geriausios naujos aktorės statulėle buvo pagerbta Louane Emera, vaidinanti juostoje „La famille Belier“, pasakojančioje apie girdinčią kurčios ūkininkų šeimos dukterį, kuri supranta, kad turi retą talentą dainuoti.

 Į šį filmą, kuris buvo lyginamas su britų hitu „Bilis Eliotas“ (Billy Elliot), Prancūzijoje parduota daugiau kaip 6 mln. kino bilietų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.