Pamatyk dabar! Trumpas filmas – apie Rusijos kibernetinį karą

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 4, 2015, 6:42 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 2:49 PM

Gandai, tikrovės neatitinkanti informacija ir Kremliui pataikaujantys žmonės. Tikriausiai visi esame skaitę internetinius komentarus ar girdėję pasisakymų, šmeižiančių Lietuvą, jos valdžią ar politikus. Tai – kibernetinis karas. Už šio pavadinimo slepiasi žmonės, dirbantys Rusijai. Žmonės, parduodantys savo vertybes, arba tiesiog žmonės, bijantys susidorojimo.

„Šeštoji kolona“. Taip vadinasi vaidybinis trumpametražis filmas, pasakojantis apie kibernetinį karą ir jo aukas Lietuvoje. Pagrindinis veikėjas Tomas yra užverbuojamas slaptosios Rusijos tarnybos. Tokios gyvenimo permainos kardinaliai pakeičia vaikino gyvenimą, išsprendžia materialines problemas, tačiau ar Tomas yra laimingas? Ar viskas iš tiesų yra taip gerai, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio?

Filmo kūrėjai – studentai Almantas Vilbikas ir Gediminas Orentas sako, kad pagrindinis dalykas, kuris juos įkvėpė – grėsminga situacija Lietuvoje.

„Liūdna sakyti, tačiau tik maža dalis lietuvių suvokia valstybės situaciją užsienio politikos kontekste. Kūrėme šį filmą, norėdami pakeisti nusistovėjusią nuomonę, kad mes maži ir neįdomūs. Lietuva yra ypatingai svarbus objektas patys žinot kuriai užsienio valstybei. Paklauskit bet kurio sovietizmu nepersmelkto istoriko ar politiko ir gausite atsakymą, kurio, esu tikras, pagrindinė mintis bus, jog net viena buku galu seniai gulinti vinis, gerai žinomame kelyje, gali sugadinti kelionę“, – taip šiandieninę situaciją vertina Almantas Vilbikas.

Jam antrina Gediminas Orentas: „Mano nuomone, šis filmas reprezentuoja esamą situaciją Lietuvoje. Neteisinga manyti, kad lietuviai nėra veikiami priešiškos valstybės ir kai kurie asmenys neveikia „6-osios kolonos“ pagrindu, siekdami sunaikinti visuomenės vienybę. Manau, šis filmas supažindins žiūrovą su galimomis grėsmėmis, kurios turi ilgalaikį poveikį Lietuvos ateičiai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.