Jonas Ohmanas kviečia prisidėti: „Ukrainos kova yra mūsų kova“

Šį trečiadienį , kovo 25 d., 19 val. Vilniaus klube „Tamsta“ įvyks ukrainietiško filmo „Mano undinėlė, mano Lorelei“ seansas, po kurio koncertuos filmui muziką parašiusi ukrainiečių prodiusuota gruzinų grupė „Asea Sool“.

Kadras iš Nanos Džordžadzės filmo „Mano undinėlė, mano Lorelei“.<br>Organizatorių nuotr.
Kadras iš Nanos Džordžadzės filmo „Mano undinėlė, mano Lorelei“.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 24, 2015, 4:44 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 9:08 AM

Seanse-koncerte dalyvaus ir vienas iš filmo „Nematomas frontas“ režisierių, 20-ajame „Kino pavasaryje“ pristatytos juostos „Žalieji muškietininkai“ kūrėjas Jonas Ohmanas. Jis taip pat yra vienas paramos grupės „Blue/Yellow“ („Mėlyna/Geltona“, Ukrainos vėliavos spalvos) Ukrainai remti įkūrėjų.

„Mūsų paramos Ukrainai grupėje dalyvauja daug įvairių menininkų – taip pat ir iš kino srities. Meno žmonės mato, kas vyksta, ir nori tai pakeisti. Žmonės Ukrainoje kovoja ir už kūrybinę laisvę – tai vienas svarbiausių elementų, kodėl ši kova vyksta. Mes, gyvendami Lietuvoje, turime suprasti, kad Ukrainos kova yra ir mūsų kova. Turime jausti už ją atsakomybę – tiek kaip piliečiai, tiek kaip kūrėjai“, – prieš renginį sakė J. Ohmanas.

Renginio metu bus renkama parama Ukrainoje kovojantiems žmonėms, planuojama, jog jame apsilankys ir Lietuvoje besigydantys Ukrainos kariai.

Žiūrovų laukia ukrainietiška meilės istorija

Į „Tamstą“ atėjusieji svečiai išvys režisierės Nanos Džordžadzės filmą „Mano undinėlė, mano Lorelei“ („My Mermaid May Loreal“). Filmas žiūrovus supažindins su paaugliu Fedoru, kuris yra įsimylėjęs už jį keletu metų vyresnę merginą Nyurką. Deja, kuklumas jam neleidžia prisipažinti meilėje. Juk Feodoras – tik paprastas berniukas važinėjantis dviračiu, o Nyurka – jaunoji aktorė. Vis dėlto, galiausiai jų keliai susijungia.

Tai šiuolaikinio ukrainietiško kino pavyzdys, parodantis, kad dviejų žmonių jausmams amžius nėra svarbus, o meilė gali padėti žmonėms daug greičiau suaugti.

Po seanso „Tamstos“ scenoje atsiras instrumentai: koncertą pradės gruzinų grupė „Asea Sool“, šiam filmui parašiusi muziką.

„Asea Sool“ branduolys yra multiinstrumentalistas Bekas Beksonas ir jo sesuo vokalistė ir būgnininkė Atinė. Abu jie nuo vaikystės kaupė savo tautos muzikinį bagažą, ir savo kūryboje dabar sujungia tiek šiuolaikinės, tiek nacionalinės gruziniškos muzikos įtakas. Grupės muzikos nuotaika – nuo ramybės, iki šokių ritmų.

Su „Mano undinėlė, mano Lorelei“ režisiere N. Džordžadze muzikantai simboliškai susipažino prieš beveik ketverius metus, per Gruzijos nepriklausomybės dieną. Grupės nariai neslepia: sukurti garso takelį filmui buvo sudėtingas uždavinys.

„Reikėjo išjausti kiekvieną  filmo kadrą, suprasti atmosferą. Nuo muzikos kine labai daug kas priklauso. Kiekvieną kadrą galima įgarsinti taip, kad pasikeis nuotaika, o su ja – ir filmo istorijos eiga“, – prieš pasirodymą Lietuvoje sako Bekas Beksonas.

Jam tai nėra pirmasis garso takelis filmui. Muzikanto muzika skamba ir garsiame praėjusių metų amerikiečių filme „Drakula. Pradžia“ („Dracula. Untold“).

Seansai-koncertai įvyks ir Kaune ir Panevėžyje. Tokiu būdu festivalis „Kino pavasaris“ išreiškia atvirą paramą Ukrainoje už laisvę kovojantiems žmonėms.

Tai nebus vienintelė galimybė pamatyti „Mano undinėlė, mano Lorelei“ ir išgirsti „Asea Sool“ gyvai. Analogiški kino ir muzikos vakarai įvyks ir Kaune (kovo 26 d. 19 val. klube „Punto Jazz“) ir Panevėžyje (kovo 27 d. 19:30 val. klube „Tauro loftas“).

Parengė Dovilė Raustytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.