„Šerloko“ kūrėjas patvirtino, kad seklio visai nedomina seksas

Populiaraus detektyvinio teleserialo „Šerlokas“ („Sherlock“) bendraautorius Stevenas Moffatas duodamas interviu „Entertainment Weekly“ pareiškė jog Šerlokas Holmsas niekada nesidomėjo seksu, bet tai nereiškia, kad jis yra gėjus.

Aktorius Benedictas Cumberbatchas vaidina XIX amžiaus britų seklį, tiriantį nusikaltimus šiuolaikiniame Londone.<br>Serialo „Šerlokas“ kadras.
Aktorius Benedictas Cumberbatchas vaidina XIX amžiaus britų seklį, tiriantį nusikaltimus šiuolaikiniame Londone.<br>Serialo „Šerlokas“ kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 31, 2015, 5:25 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 9:07 PM

„Tas klausimas iškyla vėl ir vėl. Man net juokinga, nes herojus jau daugiau kaip šimtmetį nuolat tvirtina, kad to nedaro. Jis jau 100 metų kartoja, jog tai (seksas) jam visiškai nerūpi. Jis sąmoningai, valios pastangomis to atsisako, nes nori išlaikyti savo protą aiškų ir švarų. Toks buvo Viktorijos laikų prietaras. Tačiau visiems norisi tikėti, kad jis – gėjus. Jis nėra gėjus. Jis nėra ir tradicinės orientacijos. Visai kitas dalykas – daktaras Vatsonas, kurį akivaizdžiai traukia moterys. Žmonės prisikuria apie tai fantazijų. Prašom. Tačiau seriale viso to nėra“, – tiesiai šviesiai serialo herojų ir kūrėjų norą ignoruoti sekso temą išdėstė S.Moffatas.

Jis neslėpė, jog perdėtas publikos susidomėjimas asmeniniu Šerloko gyvenimu gerokai erzina, nes ir knyga, ir serialas kalba apie visai kitus dalykus.

Pirmosios „Šerlokas“ serijos buvo parodytos 2010 metais. Naujasis BBC serialas akimirksniu užkopė į populiarumo lentelių viršų, o po metų pelnė prestižinę BAFTA premiją kaip geriausia televizinė drama.

Aktorius Benedictas Cumberbatchas vaidina XIX amžiaus britų seklį, tiriantį nusikaltimus šiuolaikiniame Londone. „Šerlokas“ yra rodomas daugiau nei 200 šalių. Jau sukurti trys serialo sezonai, o ketvirtasis turėtų prasidėti 2016 metų sausį.

Parengė Emilija Lapė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.