Panevėžyje Europos kinas suksis ir dieną, ir naktį

Panevėžio kino centras „Garsas“ balandžio 17-23 d. gero kino mėgėjams rengia XI

Vokiečių režisieriaus Edwardo Bergerio filmo „Džekas“ kadras.
Vokiečių režisieriaus Edwardo Bergerio filmo „Džekas“ kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 7, 2015, 8:44 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 8:49 AM

Bendradarbiaujant su Europos šalių ambasadomis, jų kultūros centrais ir institutais, siekiama supažindinti visuomenę su nekomerciniu Europos kino menu. Visą savaitę bus rodomi filmai iš 12 Europos šalių – Norvegijos, Vokietijos, Prancūzijos, Nyderlandų, Danijos, Ispanijos, Irano, Šveicarijos, Italijos, Rumunijos, Turkijos, Serbijos, Belgijos. Per septynias dienas bus parodyti net 34 filmai, skirti įvairaus amžiaus auditorijai.

Kaip ir kiekvienais metais, festivalyje bus trys programos, rodomos dviejose kino centro „Garsas“ salėse. Tai – pagrindinė programa „Kinas, keičiantis mus“, specialioji programa vaikams ir jaunimui „Pažadinti žvilgsniai“ ir komedijų žanro filmų programa „Mirti negalima juoktis“.

Vaikų ir jaunimo programos „Pažadinti žvilgsniai“ atidarymas – balandžio 17 d. Atidarymo metu bus pristatytas vokiečių režisieriaus Edvardo Bergerio (Edward Berger) filmas „Džekas“ (2013). Tai – tyli socialinė drama apie anksti atsakomybės išmokusio dešimtmečio berniuko kelionę. Šiais metais festivalio jaunimo programos atidarymas skiriamas pokalbiui, pamąstymui bei tolerancijos skatinimui, todėl, tęsiant „Savaitės be patyčių" tematiką, jaunimui organizuojamas esė konkursas „Spyglys kišenėje“.

Dalyvių laukia raudonas kilimas, fotosesija su Čarliu Čaplinu (Charlie Chaplin), jaunimo grupė „Bigsuras“, nemokamas kino seansas.

Iškilminga pagrindinė festivalio atidarymo šventė „Kinas, keičiantis mus“ vyks taip pat balandžio 17 d. Kino centras „Garsas“ grįžta į nebyliojo kino erą, primindamas kino istorijos šaknis su senojo kino personažu Č. Čaplinu.

Į festivalio atidarymą atvyks septynis apdovanojimus pelniusio filmo „Silvi“ (rež. Nikas Someris (Nico Sommer) pagrindinė aktorė Lina Vendel (Lina Wendel), Liūneno (Vokietija) filmų festivalio direktorius Michaelis Vydermanas (Michael Wiedemann) ir kiti garbūs svečiai.

Vienuoliktąjį gimtadienį švenčiantis tarptautinis filmų festivalis „Europos kinas ir dieną, ir naktį“ nenukrypsta nuo pagrindinio savo tikslo – skleisti intelektualaus kino kultūrą, formuoti žiūrovų analitinį žvilgsnį į pasaulį per kino meno prizmę. Aprangos kodas juoda-balta visiems festivalio dalyviams suteiks 30 proc. nuolaidą į festivalio atidarymo šventę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.