„Oskarui“ nuominuoti trumpametražiai – šalies ekranuose

Nuo antradienio penkiuose Lietuvos miestuose žiūrovai kviečiami į prestižinių kino apdovanojimų šventę, kurioje išvys specialią 2015-aisiais „Oskarui“ nominuotų trumpametražių vaidybinių filmų programą. Penki geriausi metų „trumpukai“ bus rodomi Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje ir Gargžduose.

„Telefono skambutis“.
„Telefono skambutis“.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 20, 2015, 1:28 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 9:06 AM

„Oskarui“ nominuoti ar jais apdovanoti pilnametražiai filmai nuolatos sukasi Lietuvos kino teatrų repertuaruose, o trumpametražiai dažnai lieka nuošalyje. Mes siūlome išskirtinę galimybę vienoje programoje pamatyti geriausius pasaulio trumpus filmus“, – sakė „Prior Entertainment“ filmų platintoja Amelija Lučinskaitė.

Šiemet tarp „Oskarų“ nominantų vaidybinių trumpametražių filmų kategorijoje atsidūrė filmai iš Prancūzijos, Izraelio, Šveicarijos, Kinijos ir Didžiosios Britanijos.

Garsioji statulėlė atiteko britų režisieriaus Mato Kirkby filmui „Telefono skambutis“, kuriame pasakojama apie skambučių centre dirbančią droviąją Heter ir paslaptingo žmogaus skambutį.

Dviejų režisierių Odedo Binnuno ir Mihalo Brezio muzikinė drama „Aja“ pasakoja apie du nepažįstamus, netikėtai susitikusius oro uoste. Kas nutinka, kai jis atsitiktinai palaiko ją savo vairuotoja, o ji anaiptol neskuba pasakyti jam tiesos?

Programa siūlo ir gero juoko dozę Michael’o Lennoxo trumpametražėje juostoje „Bugalu ir Grehemas“. Jos herojai Džeimsas ir Malachis netveria džiaugsmu, kai geraširdis jų tėtis vaikams įteikia po viščiuką, kuriuo jiedu privalės rūpintis. Tačiau netrukus laimės debesis išsisklaido – tėvai vaikams praneša apie šeimoje bręstančius pokyčius

Kiniška trumpametražė istorija apie jauną keliaujantį fotografą ir jo asistentą, siūlančius fotografuotis Tibeto klajokliams, pasakojama režisieriaus Wei Hu filme visai šeimai „Aliejinė lempa“.

Paskutinis programos filmas „Parvaneh“ (režisierius Talkono Hamzavi) – jaudinanti drama apie afganų emigrantę, į tranzitinę zoną atvykusią ieškoti prieglobsčio Šveicarijos Alpėse.

Pirmieji programos seansai įvyks jau balandžio 21-ąją, Vilniuje – „Skalvijos“ kino centre, Kaune – kino teatre „Cinamon“, Klaipėdos kultūros fabrike ir Panevėžyje kino centre „Garsas.

„Oskarui“ nominuotų trumpametražių vaidybinių filmų programa bus rodoma:

Vilniuje – kino teatre „Multikino (nuo 04-24), kino teatre „Pasaka (nuo 04-24) ir kino centre „Skalvija“ (nuo 04-21);

Kaune – kino teatre „Cinamon“ (04-21);

Gargžduose – Gargždų kino teatre (nuo 04-24);

Panevėžyje – kino centre „Garsas“ (nuo 04-21);

Klaipėdoje – Kultūros fabrike (nuo 04-21).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.