G. Balandytė: „Lietuviškam kinui reikia optimizmo ir asmenybių“

„Auksinė gervė man išskirtinė tuo, kad primena, kiek ilgai gyvenu“, – juokėsi gero humoro nestokojanti aktorė Gražina Balandytė. Praėjusiais metais ji papildė šį apdovanojimą už nuopelnus lietuviškam kinui pelniusių ekrano legendų būrį.

Aktorei G.Balandytei pernai įteikta Auksinė gervė už nuopelnus lietuvių kinui.
Aktorei G.Balandytei pernai įteikta Auksinė gervė už nuopelnus lietuvių kinui.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 1, 2015, 1:36 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 7:00 AM

Artėjant 8-ajai Sidabrinės gervės apdovanojimų ceremonijai, G.Balandytė prisiminė, kad gauti tokį įvertinimą – labai svarbu. Tai yra tikrasis tavo darbų pastebėjimas ir įprasminimas.

„Nors, mano pačios akimis, mano kino aktorės karjera buvo trumpa ir nenusisekusi, džiaugiuosi, kad ji buvo. Man nepaprastai malonu buvo įeiti į tą erdvę, tapti jos dalimi. Nepaprastai gera buvo dirbti su tokiais žmonėmis kaip Arūnas Žebriūnas, Marijonas Giedrys, Vytautas Žalakevičius“, – kalbėjo aktorė G.Balandytė.

G.Balandytė džiaugėsi, kad šiandien lietuviškas kinas laisvas ir juda į priekį. Tačiau pabrėžė, kad pasitempti dar yra kur.

„Sakytumėt, kad dabar kinui Lietuvoje sunkūs laikai, nes reikia įtikti prodiuseriui. Taip, tai tiesa, bet ir anais laikais reikėjo taikytis. Į visų nugaras alsavo Maskva. Nepaisant to, vis tiek buvo kuriamas geras kinas. Ko Lietuvai trūksta šiandien?  Nėra gerų scenarijų, kuriuos rašytų ne vienas, o bent 5-6 žmonės. Trūksta asmenybių, vidinės kaitros, žmogiškų išgyvenimų... Dabartiniame kine labai daug negatyvo, stinga optimizmo. Ir dar kažkodėl visi mano, kad jei darai ką nors gražaus, tai būtinai turi būti lėkšta ir plokščia. Kodėl?“ – retoriškai klausė aktorė.

Sidabrinės gervės apdovanojimų ceremonija įvyks gegužės 30-dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.