Dokumentiniuose filmuose – S.Trimakaitė ir R.Tuminas

Gegužės mėnesį sostinės kino centre „Skalvija“ rengiami lietuvių kino vakarai padės artimiau pažinti žinomus šalies menininkus. Dokumentiniai pasakojimai apie dainininkę Sigutę Trimakaitę ir teatro režisierių Rimą Tuminą kuria menininkų portretus, ne visada matomus publikai, mezga intymų ir įsimintiną ryšį su savo herojais.

Kadras iš filmo „Sigutė“.
Kadras iš filmo „Sigutė“.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 10, 2015, 12:22 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 9:07 AM

Gegužės 11 (uždaras seansas), 14 ir 18 d. „Skalvijos“ ekrane – režisieriaus Lino Ryškaus dokumentinis filmas „Sigutė“ (2015 m.). Filmas kvies kartu patirti neįprastą praeityje triskart „Dainų dainelės“ ir įvairių tarptautinių konkursų laureatės Sigutės Trimakaitės gastrolių dieną. Dainininkė keliauja po Lietuvos miestelius bei kaimus ir rengia specialias pamokas-koncertus, kuriose klasikinės muzikos palikimas organiškai susipina su žaidybiniais elementais. Menininkė ir jos muzikinė misija.

Dokumentinis filmas „Sigutė“ po beveik dvidešimties metų pertraukos į kino režisieriaus kėdę grąžino aktorių, TV laidų kūrėją, scenaristą ir prodiuserį L.Ryškų. Filmo operatoriumi tapo Vladas Naudžius, netolimoje praeityje dirbęs su tokiomis nacionalinio kinematografo įžymybėmis kaip Šarūnas Bartas, Andrius Stonys bei Kristijonas Vildžiūnas.

Du filmo „Pakeliui į prieplauką“ seansai (gegužės 10 ir 13 d.) bus skirti vienam ryškiausių šiuolaikinio teatro režisierių Rimui Tuminui. Dokumentinėje juostoje atskleidžiamas R.Tumino teatro virtuvės išskirtinumas ir ypatingas jo režisuojamų spektaklių repeticijų skonis. Režisierius pasakoja, kaip teatras atėjo į jo gyvenimą ir jį paveikė.

„Pakeliui į prieplauką“ – tai Ramūnės Sakalauskaitės debiutas dokumentiniame kine. Atskleisti sudėtingą R.Tumino asmenybę filmo autorei padėjo gausybė jo bendražygių: scenografas Adomas Jacovskis ir kompozitorius Faustas Latėnas, aktoriai Valda Bičkutė, Inga Burneikaitė-Tuminienė, Eglė Gabrėnaitė, Gediminas Girdvainis, Arūnas Sakalauskas bei kiti.

Filmo „Sigutė“ recenzija Filmo „Pakeliui į prieplauką“ recenzija

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.