Laisvės alėjos gyventojus filmavimas sugrąžins į sovietmetį

Liepos pabaigoje vyresni kauniečiai pasijus tarsi grįžę į sovietmečio laikus. Aštuntojo dešimtmečio pradžią ir tuomet vykusius svarbius įvykius primins kino kūrėjai, Laisvės alėjoje suksiantys istorinį filmą.

Kino juostos kūrėjų atstovė Aistė Stonytė pasakojo, kad rengdamiesi filmuoti režisierius D.Ulvydas ir visa jo komanda ieškojo anų dienų įvykių liudininkų ir dalyvių.<br>Archyvo nuotr.
Kino juostos kūrėjų atstovė Aistė Stonytė pasakojo, kad rengdamiesi filmuoti režisierius D.Ulvydas ir visa jo komanda ieškojo anų dienų įvykių liudininkų ir dalyvių.<br>Archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė („Laikinoji sostinė“)

2015-07-11 05:00, atnaujinta 2017-10-26 21:30

Laisvės alėjos pradžioje gyvenantiems kauniečiams šios savaitės viduryje pranešta, kad liepos 30 dieną šioje vietoje vyks filmavimai, gyventojai prašomi tą dieną statyti savo automobilius gretimose gatvėse.

Paaiškėjo, kad liepos pabaigoje Kaune bus filmuojama kino juosta „Emilija“ apie 1972 metų įvykius. Tais metais gegužės 14 dieną protestuodamas prieš sovietinę santvarką dėl Lietuvos laisvės susidegino kaunietis Romas Kalanta.

Artėjant šio įvykio 45 metų sukakčiai, režisierius Donatas Ulvydas sumanė sukurti kino juostą apie įvykius po jaunuolio susideginimo. Kino kūrėjai tikino, kad kauniečiai, kaip ir visais laikais, artėjant filmavimo metui parodė savo patriotiškumą.

Kino juostos kūrėjų atstovė Aistė Stonytė pasakojo, kad rengdamiesi filmuoti režisierius D.Ulvydas ir visa jo komanda ieškojo anų dienų įvykių liudininkų ir dalyvių.

„Kauniečiai, kaip visada, pademonstravo vieningumą ir patriotiškumą. Išgirdome labai vertingų žinių, kurias panaudosime kurdami filmą“, – sakė A.Stonytė.

Taip pat „Emilijos“ kūrėjai kvietė savanorius, kurie galėtų dalyvauti masinių kino filmo scenų filmavimuose.

„Lietuvos kino istorijoje to dar nebuvo. Atsirado net 2 tūkstančiai žmonių, kurie nori dalyvauti istoriniame kino filme. Tai daugiausia kauniečiai. Dalis jų dabar gyvena užsienyje, tačiau dėl filmavimo trumpam grįš į Kauną“, – pasakojo A.Stonytė.

Pagrindinės „Emilijos“ scenos bus filmuojamos liepos 24–26 dienomis Laisvės alėjoje. Prie kai kurių kavinių, vaistinių, parduotuvių bus sumontuotos sovietmetį priminsiančios dekoracijos.

Liepos 26 dieną bus uždarytas eismas Maironio gatve, nes tą dieną vyks masinių eitynių filmavimo scenos.

„Emilijos“ kūrėjai tikisi, kad kauniečiai bus pakantūs ir nepyks dėl to, kad įprastą gyvenimą sutrikdys filmavimai. Filmą ketinama sukurti iki 2017 metų pavasario.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.