Kauno kino centras „Romuva“ pradeda sezoną gerais filmais

Filmais „Eizenšteinas

Kauno kino centras „Romuva“.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauno kino centras „Romuva“.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauno kino centras „Romuva“.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauno kino centras „Romuva“.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 20, 2015, 11:42 AM, atnaujinta Oct 19, 2017, 7:55 PM

Penktadienį „Romuvoje“ numatoma gausybę apdovanojimų pelniusio filmo „Viktorija“ premjera. Šis filmas buvo nufilmuotas vienu kadru 22 skirtingose lokacijose, muzikos takelį jam sukūrė kompozitorius, pianistas Nilsas Frahmas. Taip pat dar rugpjūtį „Romuvos“ žiūrovai sulauks komedijų „(ne)Tikros prancūziškos vestuvės“ ir „Prancūziškos skyrybos“ demonstravimų.

Šį rudenį kino centre, pasak programų organizatorių, pradedami vykdyti du nauji projektai, skirti jaunimui: „Filmuoju Kauną“ ir „Jaunasis kino kritikas“.

Pirmasis iš šių projektų visus norinčius supažindins su trumpametražio kino kūrimo ypatumais, jaunais ir talentingais kino režisieriais bei kitais kūrėjais, suteiks progą dalyvauti ekskursijoje po nematytą Kauną. Projekto metu komandos taip pat kurs savo trumpametražius filmus. Projektas „Jaunasis kino kritikas“ kvies susiburti jaunuosius kinomanus ir dalyvauti mokymuose. Po mokymų, kuriuos ves kino meno ir žurnalistikos atstovai, jaunimas bus pakviestas susiburti į klubą.

Šį sezoną kino centre „Romuva“ toliau bus vykdomos ankstesnės edukacinės programos moksleiviams. Programa – „Mokausi iš kino“, kvies pažiūrėti įdomius netradicinius edukacinius filmus bei juos aptarti diskusijoje, akcentuojant kilusias emocijas ir klausimus. Įsitikinta, jog toks aptarimo būdas leidžia moksleiviams ne tik geriau suprasti kiną, bet ir ugdyti savo emocinį intelektą. Edukacinių dirbtuvių „Pažink animaciją“ metu moksleiviai susipažįsta su skirtingomis animacijos dirbtuvėmis, padedami profesionalaus animatoriaus, jie netgi sukuria savo animacinį filmuką.

„Romuvos“ lankytojai ir toliau bus laukiami „Kino klasikos klubo“ seansuose su kino kritiku Gediminu Jankausku. O mažuosius žiūrovus kvies „Šeimos kino seansų“ animacijos demonstravimai. Rugsėjo šeštadieniais mažieji galės lavintis animacijos ir kino dirbtuvėse, prekybos ir pramogų centre „Mega“.

Spalis kino centre skelbiamas festivalių mėnesiu. Čia vyks Tarptautinis Kauno kino festivalis, festivaliai „Kino šortai“, „Nepatogus kinas“. Taip pat svečiuosis Tarptautinis medijų meno ir muzikos festivalis „Centras“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.