Istorinį filmą lietuviams teks kurti paskubomis

Konkursui pateiktas idėjas svarstys Kino taryba.

Vyriausybės patvirtintoje Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio minėjimo programoje numatyta sukurti istorinį filmą.
Vyriausybės patvirtintoje Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio minėjimo programoje numatyta sukurti istorinį filmą.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 20, 2015, 1:06 PM, atnaujinta Oct 14, 2017, 10:28 PM

„Dar šį rudenį galėtume turėti vaidybinių, dokumentinių, animacinių filmų idėjų pasiūlymų. Kitais metais jos galėtų pretenduoti į paramą parengiamiesiems kino projektų darbams“, – BNS sakė Kino centro direktorius Rolandas Kvietkauskas.

Sukurti istorinį filmą numatyta Vyriausybės patvirtintoje Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio minėjimo programoje.

Konkursas skelbiamas tam tikra prasme ir dėl to, kad pamatytume, kiek galėtų būti įdomių sumanymų, kuriuos būtų galima po to paremti. Be to, manome, kad antrajame etape skiriant lėšų parengiamiesiems darbams, galėtų prisidėti ir kiti projektai, kurie savarankiškai idėjas išvystė ir jau turi literatūrinius scenarijus bei yra pakankamai pasirengę konkuruoti toliau“, – aiškino R.Kvietkauskas.

Parengiamiesiems istorinių filmų kūrimo darbams kitų metų biudžete numatoma skirti 440 tūkst. eurų. Kiek lėšų galėtų tekti filmų gamybai, Kino centro vadovas teigia dar negalįs pasakyti, nes nežinoma, kiek bus vertų projektų. Šiam tikslui papildomų lėšų viliamasi gauti 2017 metų biudžete.

Kultūros ministras Šarūnas Birutis yra sakęs, kad šimtmečio minėjimui sukurtų filmų premjeros televizijoje ir kino teatruose turi įvykti 2018 metais. Su šia pozicija sutinka ir R.Kvietkauskas, bet pripažįsta, kad laiko projektams įgyvendinti nedaug.

„Siekis toks, kad 2018 metais būtų premjera. Bet puikus sumanymas, susijęs su Lietuvos valstybės istorija, tautos sąmone ir kitais dalykais, gali sėkmingai pretenduoti ir į mūsų kasmetinius konkursus. Tie dalykai visą laiką buvo vertinami kaip vieni prasmingiausių projektų. Jeigu bus sumanymų, kurie reikalauja ne trejų metų darbo, o penkerių, šių filmų kūrėjai dėl finansavimo galės kreiptis įprasta tvarka“, – tvirtino Kino centro direktorius.

Konkursui pateiktas idėjas svarstys Kino taryba.

Idėjos kurti vieną istorinį didelės apimties filmą atsisakyta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.