Didžiausias Prancūzijos kino gundytojas – šaltas, bet deginantis

[[ge:lrytas:lrytas:2855039]]

.Filmo „Baseinas“ kadras.
.Filmo „Baseinas“ kadras.
Filmo „Samurajus“ kadras.
Filmo „Samurajus“ kadras.
1959 metų nuotraukoje Alainas Delonas su „savo gyvenimo meile“ vokiečių aktore Romy Schneider Paryžiaus oro uoste.<br>AFP/Skanpix nuotr.
1959 metų nuotraukoje Alainas Delonas su „savo gyvenimo meile“ vokiečių aktore Romy Schneider Paryžiaus oro uoste.<br>AFP/Skanpix nuotr.
Aktorės Brigitte Bardot, vienos seniausių A.Delono draugių, sveikinimo laiškas.
Aktorės Brigitte Bardot, vienos seniausių A.Delono draugių, sveikinimo laiškas.
Filmo „Leopardas“ kadras.
Filmo „Leopardas“ kadras.
Filmo „Mūsų istorija“ kadras.
Filmo „Mūsų istorija“ kadras.
Daugiau nuotraukų (6)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-11-08 15:16, atnaujinta 2017-10-05 07:09

Naujiems Prancūzijos ir Italijos televizijų dokumentiniams filmams sukant galvą dėl šios paslaptingos žvaigždės, net Brigitte Bardot, viena seniausių A.Delono draugių, pripažino, kad ir pati niekada iki galo neperprato šios mįslės.

„Tu esi tas erelis su dviem galvomis, in ir jan, geriausias ir blogiausias, – gimtadienio laiške, kurį matė AFP, A.Delonui rašė 7-ojo dešimtmečio kino legenda. – Tu neprieinamas ir vis dėlto toks artimas, šaltas, bet deginantis“.

Abu aktoriai tvirtina, kad niekada nebuvo meilužiai, nors buvo Prancūzijos pokario kino „aukso amžiaus“ Venera ir Apolonas.

Jos legenda prasidėjo su filmu „Ir Dievas sukūrė moterį“ (Et Dieu crea le Femme) 1956-aisiais, o jo – ketveriais metais vėliau, su gražių berniukų-žudikų ir paslaptingų intrigantų vaidmenimis tokiuose klasika tapusiuose filmuose kaip „Saulės nudeginti“ (Plein Soleil), kurio perdirbinys yra „Talentingasis misteris Riplis“ (The Talented Mr Ripley), ir Luchino Visconti (Lukino Viskončio) „Leopardas“ (Il Gattopardo).

Tylaus žudiko vaidmeniu Jeano-Pierre'o Melville'io (Žano Pjero Melvilio) 1967 metų filme „Samurajus“ (Le Samurai) A.Delonas nustatė vieną mėgstamiausių Holivudo tipažų: paslaptingo, intelektualaus žudiko.

Režisieriai nuo Martino Scorsese (Martino Skorsezės) ir Quentino Tarantino (Kventino Tarantino) iki Jimo Jarmuscho (Džimo Džarmešo), Steveno Soderbergho (Stiveno Soderbergo) ir honkongiečio Johno Woo (Džono Vu) pripažįsta savo skolą tam vidiniam gyvenimui, kurį A.Delonas suteikė savo stilingajam žudikui.

Pragaro sieros dvelksmas drauge su tuo angelišku veidu taip pat pasirodė esąs neatremiamas derinys ilgai virtinei žavingų aktorių, kurios buvo įsimylėjusios A.Deloną.

Visi tie itin vieši romanai baigėsi sudaužytomis širdimis, o ilgų ir sudėtingų santykių su vokiečių aktore Romy Schneider (Romi Šneider), kurią jis vadino „savo gyvenimo meile“, atveju – ir tragedija. R.Schneider mirė išgėrusi alkoholio ir skausmą malšinančių vaistų, 1982 metais, po to, kai jos paauglys sūnus žuvo per keistą nelaimę, pasismeigęs ant tvoros virbų. Kitais tvirtinimais, aktorė mirė sustojus po operacijos nusilpusiai širdžiai.

„Buvau užprogramuotas sėkmei, ne laimei. Abu šie dalykai nedera“, – sakė A.Delonas, kuris gyvena vienas su savo šunimis kaime netoli Paryžiaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.