Europos Parlamento LUX apdovanojimas skirtas filmui „Mustangės“

[[ge:lrytas:lrytas:2809441]]

Kadras iš filmo „Mustangės“.
Kadras iš filmo „Mustangės“.
Kadras iš filmo „Mustangės“.
Kadras iš filmo „Mustangės“.
Kadras iš filmo „Mustangės“.
Kadras iš filmo „Mustangės“.
Daugiau nuotraukų (3)

lrytas.lt

Nov 24, 2015, 3:22 PM, atnaujinta Oct 3, 2017, 1:38 AM

Kalbėdamas ceremonijoje, M.Schulzas pabrėžė: „Šie labai skirtingi filmai kelia esminius klausimus: kaip migracijos akivaizdoje turi keistis mūsų žemynas, koks yra moters vaidmuo kaimyninėse visuomenėse, kaip ekonomikos krizė veikia mūsų gyvenimą? Šie europietiški filmai nusipelno mūsų paramos ir aš didžiuojuosi, kad Europos Parlamentas prisideda prie panašių filmų platinimo.“ 

„LUX kino apdovanojimas yra kultūrinės diplomatijos pavyzdys, kuris sutelkia Europos ir kitų šalių kino pramonę, skatina kultūrų ir kalbų įvairovę bei siūlo meninę sudėtingos realybės interpretaciją, leidžiančią mums geriau suprasti vieni kitus – ne tik Europoje, bet ir visame pasaulyje“, – pažymėjo EP kultūros ir švietimo komiteto pirmininkė Silvia Costa.

„Vertybių prasme „Mustangės“ atskleidžia europietiškumą ir skatina ES idealus“, – teigė režisierė D.G.Erguven, dėkodama už apdovanojimą.

Kiti šių metų LUX apdovanojimo finalininkai buvo filmai „Mediterranea“ (rež. Jonas Carpignano, Italija, JAV, Vokietija, Prancūzija, Kataras) ir „Pamoka“ (rež. Kristina Grozeva  ir Petaras Valčanovas, Bulgarija, Graikija). Jų režisieriai ir prodiuseriai taip pat buvo apdovanoti.

Trims šių metų LUX apdovanojimo finalininkams suteikta Europos Parlamento parama, skirta subtitruoti šiuos filmus visomis oficialiomis ES kalbomis. Apdovanojimą laimėjęs filmas taip pat bus pritaikytas regos bei klausos sutrikimų turintiems žiūrovams bei gaus paramą tarptautinei sklaidai.

LUX apdovanojimą Europos Parlamentas kasmet teikia filmui, nušviečiančiam esmines Europos vertybes arba keliančiam klausimus apie jas, taip pat atskleidžiančiam žemyno kultūrinę įvairovę ar ES vienijimosi problematiką. Laureatą balsuodami išrenka europarlamentarai.

Filmo anonsas 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.