Vaikų žiemos pramoga – „Karlsono atostogos“ kino teatre

Kuo užimti vaikus per atostogas? Šiemet tėvams į šį klausimą padės atsakyti „Skalvijos“ kino centras, sumanęs įdomią vaikiškų filmų programą.

Filmo „Krokodilai 2“ herojai leidžia laiką aiškindamiesi vietinio miestelio nusikaltimus ir pasinerdami į nesibaigiančius nuotykius.<br>„Skalvijos“ nuotr.
Filmo „Krokodilai 2“ herojai leidžia laiką aiškindamiesi vietinio miestelio nusikaltimus ir pasinerdami į nesibaigiančius nuotykius.<br>„Skalvijos“ nuotr.
Kadras iš filmo „Aukso žirgas“.
Kadras iš filmo „Aukso žirgas“.
Kadras iš filmo „Nono, berniukas Zigzagiukas“.
Kadras iš filmo „Nono, berniukas Zigzagiukas“.
Daugiau nuotraukų (3)

„Lietuvos rytas“

2015-12-31 07:00, atnaujinta 2017-09-26 13:35

Pirmadienį iškritęs ilgai lauktas sniegas džiugina kiekvieną, o labiausiai – vaikus. Mat prasidėjusios žiemos atostogos leis jiems kaip reikiant pasidžiaugti žiemos pramogomis: kas sniego senį lipdys, kas pačiūžas iš spintos trauks.

Pavargusius nuo žiemos linksmybių vaikus „Skalvijos“ kino centras kviečia atsipūsti kino salėje. Iki sausio 8-osios popietėmis čia bus rodoma populiarių vaikiškų filmų programa „Karlsono atostogos“.

„Tai filmai, kuriuos smagu žiūrėti su kiemo ar klasės draugais, galbūt su seneliais ir kitais šeimos nariais. Vaikų laukia labai įvairi programa – nuo animacinių filmų iki nuotykių istorijų ir intriguojančių detektyvų“, – teigė „Skalvijos“ kino centro edukacinių programų koordinatorė Goda Sosnovskienė.

Vaikiškų filmų festivalyje jau parodyta animacinė juosta „Išvirkščias pasaulis“, padedanti geriau pažinti savo jausmus. Dar vienas animacinis filmas, šįkart lietuviškas, atostogaujančių vaikų lauks sausio 5-ąją.

Tai animatorių Valento Aškinio ir Reinio Kalnaellio sukurta animacinė pasaka „Aukso žirgas“, paremta senosiomis baltų pasakomis, populiariu lietuvių ir latvių tautosakoje saulėgrįžos padavimu.

Šį daugelį metų kurtą filmą piešė daugiau kaip 300 animatorių iš įvairių pasaulio šalių. Jų vaizduotė ir talentas sukūrė nepaprasto grožio princesę Saulę ir narsų karžygį Aušvydą.

Įdomu, kad princesei kurti buvo naudojami Barboros Radvilaitės ir kitų garsių šalies moterų portretai.

Filmo „Nono, berniukas Zigzagiukas“ (sausio 6 d.) herojus moko drąsos ir šeimos vertybių. Jis tampa kone tikru detektyvu aiškindamasis, kas buvo jo mama.

Nono idealas – tėtis, vienas geriausių policijos komisarų mieste. Iš jo berniukas išmoko įvairiausių triukų: kaip elgtis su antrankiais, kaip perskaityti nematomu rašalu parašytą žinutę ir išpainioti sudėtingiausias detektyvines mįsles.

Tai optimistiškas, išradingas ir netikėtas filmas.

„Karlsono atostogų“ programą užvers viso pasaulio vaikų simpatijas pelnę nuotykių filmai „Krokodilai“ (sausio 7 d.) ir „Krokodilai 2“ (sausio 8 d.).

Jo herojai aštuoni bičiuliai leidžia laiką aiškindamiesi vietinio miestelio nusikaltimus ir pasinerdami į nesibaigiančius nuotykius.

Sausio savaitgaliais šeimoms su vaikais bus rengiama ir filmų, susitikimų, paskaitų ir dirbtuvėlių programa „Prancūziškas kinas vaikams“. Ji padės geriau pažinti Prancūzijos kultūrą, jos geografiją, literatūrą ir istoriją. („Sostinė“)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.