„Hju Glaso legendoje“ – citatos iš Andrejaus Tarkovskio filmų

Kino specialistai randa panašumų tarp A.Tarkovskio filmo „Stalkeris“ (kairėje) ir A.G.Inarritu „Hju Glaso legendos“.
Kino specialistai randa panašumų tarp A.Tarkovskio filmo „Stalkeris“ (kairėje) ir A.G.Inarritu „Hju Glaso legendos“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 5, 2016, 2:40 PM, atnaujinta Jun 9, 2017, 3:55 AM

Rusų režisierius ir dizaineris Miša Petrikas socialiniuose tinkluose paskelbė vaizdo juostą, kurioje sumontuoti kadrai iš pretenduojančio į „Oskarą“ režisieriaus Alejandro Gonzalezo Inarritu filmo „Hju Glaso legenda“ ir kultinio rusų režisieriaus Andrejaus Tarkovskio juostų.

Juostoje, platinamoje per „Vimeo“ ir „YouTube“, kadrai, kuriuose vaidina Leonardo DiCaprio ir kiti Holivudo aktoriai, gretinami su fragmentais iš A.Tarkovskio filmų „Andrejus Rubliovas“, „Stalkeris“, „Veidrodis“. „Nostalgija“ ir „Ivano vaikystė“.

Kaip pabrėžia komentaruose tinklo vartotojai, M.Petriko nurodytais atvejais kadro komponavimas, rakursai, šviesos ir dinaminiai sprendimai iš esmės tapatūs. Iš viso kalbama apie 17 sutapimų. Vaizdo juosta per trumpą laiką peržiūrėta daugiau kaip šimtą tūkstančių kartų.

Beje, A.G.Inarritu ne kartą prisipažino meilę rusų kino klasikui ir pasakojo apie įtaką, kurią jam padarė „Stalkeris“ ir „Andrejus Rubliovas“.

„Tai vadinama hommage, kai vienas režisierius cituoja kitą. Tai kaip duoklė meistrui, kuriuo jis žavisi, kuris jį įkvėpė“, – pakomentavo M.Petrikas ir pridūrė, kad šiuo atveju sunku pasakyti, kas buvo skolinių autorius – režisierius ar operatorius Emmanuelis Lubezkis.

Parengė Milda Augulytė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.