„Hju Glaso legenda“ susižėrė pagrindinius BAFTA apdovanojimus

Epinė išgyvenimo ir keršto

Režisierius A.G.Inarritu (kairėje) ir aktorius L.DiCaprio.<br>AFP nuotr.
Režisierius A.G.Inarritu (kairėje) ir aktorius L.DiCaprio.<br>AFP nuotr.
Aktorius L.DiCaprio.<br>AFP nuotr.
Aktorius L.DiCaprio.<br>AFP nuotr.
Filmo „Hju Glaso legenda“ kūrybinė grupė.<br>AFP nuotr.
Filmo „Hju Glaso legenda“ kūrybinė grupė.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 15, 2016, 7:40 AM, atnaujinta Jun 8, 2017, 2:26 AM

„Hju Glaso legendos“ kūrėjas meksikietis Alejandro Gonzalezas Inarritu buvo pripažintas geriausiu režisieriumi, o Leonardo DiCaprio pelnė BAFTA apdovanojimą už likimo vėtyto ir mėtyto kailių medžiotojo Hju Glaso vaidmenį.

„Hju Glaso legenda“ – pagrindinė pretendentė į „Oskarus“: per vasario 28 dieną vyksiančią ceremoniją šis filmas varžysis dėl 12-os prestižinių statulėlių.

BAFTA apdovanojimuose, geriausio filmo kategorijoje, jis pranoko Toddo Hayneso sukurtą dviejų moterų meilės istoriją „Kerol“ (Carol), kurios veiksmas vyksta 6-ajame dešimtmetyje, taip pat Steveno Spielbergo Šaltojo karo trilerį „Šnipų tiltas“ (Bridge of spies), Tomo McCarthy dramą apie seksualinį išnaudojimą Katalikų Bažnyčioje „Sensacija“ (Spotlight) ir Adamo McKay „Didžiąją skolą“ (The Big Short) apie bręstantį nekilnojamojo turto paskolų burbulo sprogimą.

Dar viena sekmadienio vakaro laimėtoja buvo Brie Larson, pripažinta geriausia aktore už pagrindinį vaidmenį šiurpoje pagrobimo dramoje „Kambarys“ (Room).

Tuo metu George'o Millerio meistriškai sukurptas postapokaliptinis veiksmo filmas „Pašėlęs Maksas: įtūžio kelias“ (Mad Max: Fury Road) pelnė keturis techninius apdovanojimus, tarp jų – už kariaujančių genčių nudriskusius kostiumus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.