Filme „Emilija iš Laisvės alėjos“ – nepatogūs klausimai

Vaidybinis ilgametražis filmas

Filmo „Emilija iš Laisvės alėjos“ plakato fragmentas.
Filmo „Emilija iš Laisvės alėjos“ plakato fragmentas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 26, 2016, 11:25 AM, atnaujinta Jun 6, 2017, 11:42 AM

„Pavadinime žodis laisvė atsirado neatsitiktinai. Filme „Emilija iš Laisvės alėjos“ bus kalbama apie laisvę tais laikais, kai pats žodis laisvė buvo uždraustas. Apie tai byloja ir atvirai drastiškas pirmasis mūsų filmo plakatas“, – sakė filmo režisierius Donatas Ulvydas.

Pagrindinė intriguojamos veiksmo dramos herojė, anksti tapusi našlaite būsima aktorė Emilija pradeda dirbti Kauno dramos teatre ir tikisi čia pradėti naują gyvenimą. Tačiau teatre, užgesus rampos šviesoms, gyvenimas toli gražu neprimena to, apie ką ji svajojo. Paslaptys, išdavystės, keršto troškimas, aistros čia temdo protus, o meilė ir tiesos troškimas keičia likimus. Pati Emilija, su savimi atsinešusi didžiąją savo gyvenimo paslaptį, supranta, kad vieną dieną ir ji privalės priimti sunkiausią savo sprendimą, kuris pakeis ne tik jos, bet ir kitų žmonių gyvenimus.

Filmas „Emilija iš Laisvės alėjos“ kelia ir šiandien aktualius bei nepatogius klausimus. Ar žmogaus siela, padorumas ir sąžinė turi savo kainą? Ar menininkai, kuriems laisvė turėtų būti būtina sąlyga pilnakraujei kūrybai, vardan galimybės kurti, sočiai gyventi, gali paaukoti nepriklausomybę?

Naujos kino juostos daugelis epizodų buvo filmuojama Kauno Laisvės alėjoje. Kūrėjai tiki, kad įtempto siužeto filmas žiūrovus prikaustys prie ekrano ir nepaleis iki paskutinės akimirkos. Filme „Emilija iš Laisvės alėjos“ nusifilmavo žinomi, didelę patirtį turintys ir dar tik pirmuosius žingsnius kine žengiantys jauni aktoriai. Vienas sudėtingiausių – Emilijos – vaidmuo teko aktorei Ievai Andrejevaitei. Filmo masinėse scenose pareiškė norą filmuotis per du tūkstančius savanorių – to anksčiau nėra buvę jokiame lietuviškame kine.

„Tai neabejotinai įeis į Lietuvos kino istoriją. Režisieriui pavyko filmo idėja uždegti milžinišką būrį žmonių, tarp jų – ir aktorius, kurie filmavimo aikštelę dažnai palikdavo su ašaromis akyse. Neabejojame, kad tą ypatingą atmosferą pajutę žiūrovai išgyvens tikrąją kino magiją“, – sakė filmo prodiuserė Živilė Gallego.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?