„Oskarą“ už geriausią režisūrą pelnė ir Andrejus Tarkovskis?

Andrejus Tarkovskis gyvas! Taip galima pavadinti Meksikoje gimusio režisieriaus Alejandro G. Iñárritu filmus. Kartais net atrodo, kad juos kūrė ne A.G.Inarritu, o legendinis rusų režisierius A.Tarkovskis. Mat Meksikos režisieriaus juostose pilna rusų režisieriaus motyvų. Kai kurie žiūrovai tai net vadina plagiatu.

A.Tarkovskis gyvas! Jam turėtų priklausyti bent pusė A.G.Iñárritu „Oskaro“ statulėlės.<br>ViDA Press nuotr.
A.Tarkovskis gyvas! Jam turėtų priklausyti bent pusė A.G.Iñárritu „Oskaro“ statulėlės.<br>ViDA Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 29, 2016, 2:32 PM, atnaujinta Jun 6, 2017, 2:37 AM

Rusų blogeris Misha Petrickas sumontavo filmuką, kuriame kelias „Oskaro“ statulėles šiąnakt pelniusio A.G.Inarritu filmo „Hju Glaso legenda“ scenas palygino su kelių A.Tarkovskio juostų scenomis. M.Petrickas 17 kone identiškų scenų rado A.Tarkovskio filmuose „Ivano vaikystė“ (1962 m.), „Andrejus Rubliovas“ (1966 m.), „Veidrodis“ (1974 m.), „Stalkeris“ (1979 m.) ir „Nostalgija“ (1983 m.).

Rusų blogerio filmuką galite pasižiūrėti štai čia.

A.G.Inarritu ne kartą yra prisipažinęs, kad jam labai patinka A.Tarkovskio filmai. Tačiau internautai spėlioja, ar tai, kad tau patinka vieno ar kito režisieriaus kūriniai, suteikia leidimą „vogti“ to režisieriaus kadrus? Kad ir kaip būtų, A.G.Inarritu savo „Oskaro“ statulėlę turėtų rėžti perpus ir vieną jos dalį padėti ant A.Tarkovskio kapo.

Priminsime, kad Meksikoje gimęs režisierius A.G. Iñárritu jau antrus metus iš eilės maudosi Holivudo šlovės spinduliuose – jo filmai vis pelno „Oskaro“ statulėles. Šiais metais garbingu apdovanojimu džiaugėsi L.DiCaprio už kailių medžiotojo Hju Glasso vaidmenį A.G. Iñárritu filme“Hju Glaso legenda“ (The Revenant).

Pats A.G.Iñárritu jau antrus metus iš eilės tapo geriausiu režisieriumi. Praėjusiais metais jis pelnė apdovanojimą už filmą „Žmogus-paukštis“ („Birdman“), šį kartą – už juostą „Hju Glaso legenda“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.