M.Kvedaravičiaus filmas „Mariupolis“ – Honkongo kino festivalyje

Savaitgalį 40-ajame tarptautiniame Honkongo kino festivalyje įvyko režisieriaus Manto Kvedaravičiaus filmo „Mariupolis“ premjera Azijoje. Filmas buvo rodomas konkursinėje festivalio programoje. Pasaulinė šio filmo premjera buvo vasarį Berlyno kino festivalio oficialioje programoje „Panorama“, o Lietuvai filmas bus pristatytas balandžio 8 dieną per Kino pavasarį.

Kadras iš filmo „Mariupolis“.
Kadras iš filmo „Mariupolis“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 4, 2016, 3:10 PM, atnaujinta May 30, 2017, 1:37 PM

Tarptautinis Honkongo kino festivalis yra ilgiausias tradicijas turintis Azijos kino festivalis, kasmet į programą įtraukiantis per 250 filmų iš įvairių pasaulio šalių. Šiemet festivalio programą sudarė naujausi filmai iš daugiau kaip 50 pasaulio šalių. M.Kvedaravičiaus „Mariupolis“ buvo įtrauktas į konkursinę dokumentinių filmų programą, kurioje 8 filmai iš Ispanijos, Persijos, Prancūzijos, JAV, Rusijos, Birmos ir Kinijos.

Filmo „Mariupolis“ pristatyme dalyvavo filmo režisierius M.Kvedaravičius, kuris festivalio publiką apibūdino kaip atidžią, mokančią įsiklausyti į kino kalbos detales. Anot jo, po seanso užduoti klausimai buvo itin tikslūs nepaisant kultūrinio ir politinio konteksto.

„Mariupolis“ – tai filmas-esė apie industrinį uostamiestį Ukrainoje, Donecko srityje. Filme vaizduojamą kasdienybę įrėmina nuolatinis karo laukimas, jo buvimas šalia. Šiuo filmu M.Kvedaravičius pratęsia realybės tyrinėjimus, siekia perteikti kasdienybės detales, jose slypinčios būties mitologijos ir politinės žinios dermę.

Anot režisieriaus, „Mariupolio“ sumanymas kilo besiruošiant ilgametražio eksperimentinio filmo „Stasis“ filmavimo scenoms. „Pradėjus filmuoti ankstyvą 2015 m. pavasarį Mariupolis jau buvo tapęs fronto linija kare su prorusiškomis jėgomis. Buvo akivaizdu, kad šis miestas, išgyvenantis istorinius įvykius, gali pasiūlyti daugybę unikalių personažų, vietų, situacijų. Tai miestas, savyje talpinantis atskirą filmą. Sukurti jį buvo spontaniškas, bet kartu labai apgalvotas sprendimas“, – sakė M.Kvedaravičius.

Dokumentinis filmas „Mariupolis“ sukurtas bendradarbiaujant kino kompanijoms „Uljanos Kim studija“ ir „Extimacy Films“ (Lietuva) , „Twenty Twenty Vision Filmproduktion“ (Vokietija), „Rouge International“ (Prancūzija), “435 Films“ (Ukraina). Filmo platinimo teises įsigijusi Prancūzijos kompanija „Rouge International“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.