Sidabrinė gervė: žiūrėk filmus nemokamai portale „lrytas.tv“

Iki svarbiausių Lietuvos kino apdovanojimų Sidabrinė gervė liko mažiau nei mėnuo. Jau gegužės 27-ąją bus apdovanoti geriausi lietuviško kino kūrėjai. Sidabrinių gervių partneris portalas lrytas.tv lietuviško kino mėgėjams paruošė dovaną. Visą gegužės mėnesį portalas kviečia žiūrovus nemokamai peržiūrėti keturis filmus, kurie ankstesnėse Sidabrinėse gervėse buvo nominuoti geriausių trumpametražių filmų kategorijoje.

Filme „Expermenas“ vaidina M.Mikutavičius.<br>Kūrėjų nuotr.
Filme „Expermenas“ vaidina M.Mikutavičius.<br>Kūrėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rasuolė Bauraitė

May 4, 2016, 11:41 AM, atnaujinta May 26, 2017, 4:11 PM

Portale jau galite peržiūrėti 2013 m. Sidabrinių gervių nominanto Ričardo Marcinkaus filmą „Expermenas“.

„Expermenas“ pasakoja apie trisdešimtmetį Marių – tipišką, nelaimingą, nuo gyvenimo ir nesibaigiančios rutinos pavargusį vyrą. Kolegos su juo nebendrauja, draugų jis neturi, o vienintelis jam skambinantis žmogus – jo motina. Netikėtai Marius atsiduria asocialių žmonių pasaulyje, čia įsimyli ir ryžtasi iš esmės pakeisti savo gyvenimą. Filme vaidina: Josifas Baliukevičius, Severija Janušauskaitė, Šarūnas Puidokas, Marius Repšys, Marijonas Mikutavičius, Mantas Jankavičius.

Gegužės 9 d. pasirodys 2010 m. kino apdovanojimuose nominuotas Linos Lužytės filmas „Jau puiku, tik dar šiek tiek“.

Žiūrovus L.Lužytės filmas nukels į 1992 m. Lietuvą. Kol pasaulis susidomėjęs stebi įvykius, Lietuva džiaugiasi atgauta laisve ir pilnėjančiomis parduotuvių lentynomis, kurios sovietmečiu buvo tuščios. Vienoje Vilniaus gamyklų darbuotojai traukia burtus, kurių laimėtojas galės įsigyti importinį šaldytuvą. Nuo labiausiai šaldytuvo trokštančios Danguolės fortūna nusisuka, tačiau moteris ištraukia „paslaptingąjį“ prizą ir tampa savotiška Lietuvos ambasadore. Filme vaidina Gabija Jaraminaitė-Ryškuvienė, Rimantė Valiukaitė, Rytis Saladžius, Andrius Paulavičius, Domas Pirštelis.

Gegužės 16 d. žiūrėkite 2011 m. Sidabrinių gervių nominantą Audriaus Mickevičiaus filmą „Du indeliai jogurto“.

Šiuolaikiniame pasaulyje žmonės vis labiau svetimėja: vaikai jaučiasi vieniši, šeimos narius vienija tik formalūs ir šalti ryšiai, o suaugę žmonės taip įsikibę į savo darbus, kad jų gyvenime nebelieka laiko nei bendrauti, nei mylėti. „Du indeliai jogurto“ yra pasakojimas apie du vienatvės kupinus mamos ir dukros pasaulius. Šiems pasauliams nelemta susitikti tiesiogiai, jie bendrauja tik per laiškus, pinigus, maistą ir nuotraukas. Filme vaidina: Laimutis Sėdžius, Adomas Stančikas, Guostė Mickevičiūtė, Donatas Šimukauskas, Gabija Jaraminaitė-Ryškuvienė.

Gegužės 23 d. portalas siūlo pasižiūrėti 2010 m. kino apdovanojimų nominanto Mariaus Ivaškevičiaus filmą „Mano tėvas“.

Kadaise geriausio miestelio chirurgo sūnus mėgavosi tėvo įtaka, niekino aplinkinius bei nuolat peržengdavo padorumo ir įstatymo ribas. Konservatyvaus miestelio visuomenė jaunuolį nuteisia mirti, tačiau iki nuosprendžio vykdymo jam leista pasilikti laisvėje, antrankiais prirakintam prie tėvo. Jaunuolis tikisi, kad tėvas, pasinaudojęs buvusia įtaka, jį ištrauks iš mirties nasrų, tačiau šis, užuot ieškojęs pagalbos, mėgaujasi gyvenimu, stengdamasis negalvoti apie artėjančią sūnaus netektį. Egzekucijos rytą sūnus nubunda vienas. Filme vaidina: Remigijus Vilkaitis, Tadas Gryn, Asta Preidytė, Daiva Rudokaitė, Edvardas Mažuolis, Karolis Šimaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.