Bandykite atspėti, kur Kaune filmavo garsiuosius Vasiukus

Žiūrėdami naują Algio Ramanausko-Greitai režisuotą komediją „12 kėdžių“ kauniečiai nesunkiai atpažins daugybę Kauno vietų. Tačiau ar pavyks nuspėti, kurgi buvo filmuojamas Vasiukų miestelis?

Vienas veiksmas buvo filmuojamas laive „Perlas“, kuris plaukė iš Kauno iki Raudondvario (Kauno r.). Būtent šio miestelio prieplauka ir tapo Vasiukais.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vienas veiksmas buvo filmuojamas laive „Perlas“, kuris plaukė iš Kauno iki Raudondvario (Kauno r.). Būtent šio miestelio prieplauka ir tapo Vasiukais.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė („Laikinoji sostinė“)

2016-06-18 05:00, atnaujinta 2017-05-21 10:58

Birželio pradžioje komediją „12 kėdžių“ filmuojanti kūrybinė grupė šią savaitę dirbo Kaune ir pakaunėje. Kauniečiai ir miesto svečiai turėjo progos matyti, kaip daugybės filmavimo kamerų apsuptyje gimsta lietuviškieji legendiniai veikėjai Kisa, kurį vaidina aktorius Julius Žalakevičius, ir Manto Stonkaus įkūnijamas Benderis.

Sentimentų Kaunui negailintis filmo režisierius A.Ramanauskas-Greitai juostoje panoro įamžinti lengvai atpažįstamas miesto vietas – Nemuno prieplauką šalia Vytauto bažnyčios, Laisvės alėją, Karininkų ramovę, Vienybės aikštę. Vienas veiksmas buvo filmuojamas laive „Perlas“, kuris plaukė iš Kauno iki Raudondvario (Kauno r.). Būtent šio miestelio prieplauka ir tapo Vasiukais.

„Labiausiai dėkojame Kaunui už gerus orus. Aplinkui daug kur lijo, o Kaune tomis dienomis švietė saulė“, – kalbėjo šią komediją prodiusuojantis Stasys Baltakis.

Lietuviškoji „12 kėdžių“ versija visiškai skirsis nuo daugeliui gerai žinomo Leonido Gaidajaus filmo ir joje bus panaudotas tik pagrindinis romano siužetas.

S.Baltakis tvirtino, kad kuriant filmą kai kurių romane vaizduojamų epizodų buvo atsisakyta. Tačiau bus naujų lietuviškojo filmo scenarijaus autorių išgalvotų scenų.

Komedijos veiksmas vyksta šių laikų Lietuvoje. Kėdžių su paslėptais briliantais paieškos keliasi į Vilnių, Kauną, Palangą ir Nidą. Nemaža juostos dalis filmuojama uždarose patalpose, butuose. Kaune šiam reikalui puikiai tiko Karininkų ramovės erdvės.

Filmo „12 kėdžių“ idėja buvo brandinta dvejus metus. Scenarijų A.Ramanauskas-Greitai su Justu Mamontovu parašė per metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.