Valdovų rūmų kieme – filmų lietus

Valdovų rūmai pavirto kino teatru po atviru dangumi. Čia rengiamas projektas „Kinas po žvaigždėmis“ pristatys dėmesio vertus filmus.

B.Edwardso romantinėje komedijoje „Pusryčiai pas Tifanį“ vaidina A.Hepburn.
B.Edwardso romantinėje komedijoje „Pusryčiai pas Tifanį“ vaidina A.Hepburn.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 23, 2016, 10:10 AM, atnaujinta May 20, 2017, 10:03 PM

Birželio 24 d. Valdovų rūmų kieme bus rodoma Tomo Tykwerio juosta „Holograma karaliui“, kurioje vaidina Alexanderis Blackas, Sarita Choudhury, Tomas Hanksas.

Šioje komiškoje dramoje pasakojama apie amerikietį Alaną Klei.

Jo gyvenimas pastaruoju metu nebuvo rožėmis klotas – jį paliko žmona, pradėjo byrėti verslas, neliko ir namų.

Nusivylęs gyvenimu ir nebeturėdamas ko prarasti jis išvyksta į Saudo Arabiją, kur tikisi sudaryti, jo manymu, gyvenimo sandorį – Saudo Arabijos vyriausybei parduoti holografinę telekonferencijų sistemą.

Tačiau svetima šalis jį pasitinka ne taip svetingai, kaip jis tikėjosi.

Jau tapo klasikine juosta

Birželio 25 d. išvysime klasikiniu tapusį Krzysztofo Kieslowskio filmą „Trys spalvos: Mėlyna“ su Juliette Binoche, Zbigniewu Zamachowskiu, Julie Delpy.

„Mėlyna“ – pirmoji režisieriaus K.Kieslowskio spalvų trilogijos, kine įkūnijančios nacionalines Prancūzijos laisvės, lygybės ir brolybės vertybes, dalis.

Per automobilio avariją netekusi savo talentingo kompozitoriaus vyro ir jųdviejų dukters, Julie, nors ir sugniuždyta, bando viską pradėti iš naujo.

Apie juodaodį kataliką

Birželio 29 d. Valdovų rūmuose – Philippe’o de Chauverono komedija „(Ne)Tikros prancūziškos vestuvės“ su Christianu Clavier, Chantal Lauby ir Ary Abittanu. Apie ką ši juosta?

Buržua katalikų Klodo ir Marijos Vernelių šeima turi viską, apie ką galima svajoti: didelį namą, finansinį stabilumą, keturias gražuoles dukteris.

Gyvenimas būtų pasakiškas, jei tik trys jų dukterys nebūtų ištekėjusios už skirtingų religijų ir kilmės vyrų: pirmosios vyras arabas musulmonas, antrosios – kinas, o trečiosios – žydas.

Tėvai stengiasi draugiškai priimti žentus į šeimą, tačiau jiems ne visuomet pavyksta nuslėpti tikruosius jausmus.

Paskutinė pagyvenusios poros viltis – jauniausia duktė Laura, kuri praneša apie sužadėtuves. Verneliai netveria džiaugsmu sužinoję, kad būsimas jaunikis – katalikas.

Pro ausis praleidę žinią apie „nerimtą“ jo, aktoriaus ir komiko, profesiją, laimingi tėvai išsiruošia į susitikimą su būsimu žentu ir netenka žado, kai jų jaunėlė pristato juodaodį sužadėtinį iš Dramblio Kaulo Kranto.

„Benetton“ šeima, kaip juos vadina kaimynai, pradeda ruoštis vestuvėms.

Rūpi aistringi santykiai

Birželio 30 d. bus parodytas Lucos Guadagnino trileris „Didesni purslai“, kuriame vaidina Ralphas Fiennesas, Tilda Swinton, Dakota Johnson, Matthias Schoenaertsas.

Filmo „Aš esu meilė“ režisierius L.Guadagnino šioje juostoje tęsia aistringų santykių temą ir šį kartą nagrinėja, kas nutinka, jei geismo ir malonumo neįmanoma suderinti.

Roko žvaigždė Mariana Italijos paplūdimyje mėgaujasi saule su savo meilužiu kino operatoriumi Polu. Po gerklės operacijos ji kuriam laikui pasitraukė iš viešo gyvenimo ir scenos.

Meilužius visiškai netikėtai aplanko muzikos prodiuseris Haris. Maža to, jis pasirodo ne vienas, o su gražuole dukterimi Penelope, su kuria neseniai susitiko po ilgo nesimatymo.

Šis filmas – tai Jacques’o Deray „Baseino“ (1969 m.) perdirbinys. Pavadinimas jam pasiskolintas iš to laiko garsaus britų menininko Davido Hockney paveikslo „Didesni purslai“.

Pavertė kino ikona

Liepos 1-ąją Valdovų rūmų kieme rodoma Blake’o Edwardso romantinė komedija „Pusryčiai pas Tifanį“ su Audrey Hepburn, George’u Peppardu, Patricia Neal. Apie ką ji?

Ankstyvą rytą geltonas Niujorko taksi privažiuoja prie juvelyrikos parduotuvės „Tiffany & Co.“ Penktajame aveniu. Iš jo išlipa elegantiška mergina Holi.

Grįždama po naktinių pasibuvimų turtingų vyrų kompanijoje ji dažniausiai stabteli prie žvilgančios parduotuvės vitrinos ir gerdama kavą grožisi išdėliotais papuošalais.

Holi tikisi ištekėti už turtingo vyro, to norinčių netrūksta. Tačiau vieną dieną ji susipažįsta su kaimynystėje apsigyvenusiu rašytoju Polu.

Filmas sukurtas pagal to paties pavadinimo Trumano Capote romaną. Už vaidmenį A.Hepburn pelnė „Oskarą“, o dėl ilgo kandiklio, juodų akinių ir juodos „Givenchy“ suknelės tapo XX a. Amerikos kino ikona. „Oskaru“ įvertintas ir originalus garso takelis. („Sostinė“)

„Kino po žvaigždėmis“ seansų Valdovų rūmuose pradžia – 22.30 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.