Serialo apie Romos popiežių premjera – Venecijos festivalyje

Laukiamiausio sezono serialo – „Oskaro“ laureato Paolo Sorrentino (46 m.) „Jaunasis popiežius“ – premjera įvyks per Venecijos kino festivalį. Tai pranešė seniausios pasaulyje kino šventės direkcija.

Aktorius J.Law seriale „Jaunasis popiežius“.
Aktorius J.Law seriale „Jaunasis popiežius“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 11, 2016, 2:07 PM, atnaujinta May 19, 2017, 5:38 AM

Dvi iš aštuonių serijų bus parodytos specialioje nekonkursinėje programoje. Serialas, pasakojantis apie įsivaizduojamą pontifiką, sukėlusį Romos katalikų bažnyčios „revoliuciją“, pasirodys spalį Italijoje, Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje, Airijoje, Austrijoje ir Prancūzijoje. Pagrindinį vaidmenį jame sukūrė britų aktorius Jude'as Law (43 m.), taip pat garsi amerikiečių aktorė Diane Keaton (70 m.).

Meniškai vertingų serialų rodymas pasaulinio lygio festivaliuose – ne naujiena. Jau keleri metai tai daro Romos kino festivalis, kuris pirmasis parodė Martino Scorsese televizijos projektą „Pogrindžio imperija“. Prieš dvejus metus serialas pirmą kartą parodytas ir Venecijoje.

„Festivaliui didelis malonumas ir garbė pristatyti dvi P.Sorrentino televizijos filmo serijas. Juk tai režisierius, išdrįsęs rizikuoti ir imtis serialo. Šis žanras atveria naujus kino paskojimo horizontus, į jį vis dažniau atsigręžia garsūs režisieriai ir aktoriai“, – pakomentavo festivalio meno vadovas Alberto Barbera.

Kai kurie kritikai pabrėžė, kad parodyti serialą – vienintelė galimybė privilioti į Veneciją P.Sorrentino, gavusį „Oskarą“ už „Didį grožį“. Vienas geriausių šiuolaikinių italų režisierių jau seniai savo filmams pristatyti renkasi Kanus, nors savo debiutinę juostą „Vienu žmogum per daug“ (2011 m.) parodė būtent Venecijoje.

73-ioji tarptautinė kino meno paroda, kaip oficialiai vadinamas festivalis, vyks nuo rugpjūčio 31 iki rugsėjo 10 d. Lido saloje.

Parengė Milda Augulytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.