L. Mikutos dokumentiniam filmui – pagrindinis prizas Argentinoje

Režisieriaus Lino Mikutos dokumentinis filmas „Šaltos ausys“ grįžo iš Argentinos tarptautinio dokumentinių filmų festivalio su apdovanojimu. Lietuvio juosta pripažinta geriausia pilnametražių filmų kategorijoje. Festivalio žiuri gyrė filmą už poetiškumą ir sukurtą intymią atmosferą.

Režisierius L.Mikuta ir operatorė K.Sereikaitė.<br>„Monoklio“ nuotr.
Režisierius L.Mikuta ir operatorė K.Sereikaitė.<br>„Monoklio“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-08-08 10:07, atnaujinta 2017-05-16 13:39

Argentinos tarptautinis dokumentinių filmų festivalis (FIDBA) – vienas jaunesnių festivalių savo regione, bet pritraukiantis plačią auditoriją ir daug kino kūrėjų. Šiemet festivalis pristatė 51 filmą iš 20 šalių ir jį aplankė beveik 24 tūkst. žiūrovų.

FIDBA ypatingą dėmesį skiria kino menininkams, vaizduojantiems savo kūryba žmogaus portretą socialiniame ir istoriniame kontekste.

„Tai pirmasis tarptautinis „Grand Prix“ mano kūrybinėje biografijoje. Labai džiaugiuosi juo ir dėkoju visai kūrybinei komandai. Tai – mūsų visų laimėjimas.“, – kalbėjo režisierius L. Mikuta.

Be statulėlės, filmui „Šaltos ausys“ skirtas platinimo ir sklaidos trijose Pietų Amerikos šalyse – Argentinoje, Urugvajuje ir Čilėje – prizas. „Šis apdovanojimas mūsų mažos šalies dokumentiniam filmui itin svarbus – tai naujos kelionės pradžia“, – džiaugėsi filmo prodiuserė Jurga Gluskinienė.

Studijoje „Monoklis“ sukurta dokumentinė juosta pasakoja apie du vyrus – tėvą bei jo kurčnebylį sūnų, kurie gyvena vienkiemyje, beveik atskirti nuo civilizacijos. Dalindamiesi tuo pačiu stogu, problemomis ir vargais, vyrai vis tiek išlieka tolimi vienas kitam. Tėvas laiko sūnų nenormaliu nesubrendėliu, o sūnus tėvą – nejautriu. Ar įmanoma šiems, regis, patiems artimiausiems žmonėms suprasti vienam kitą?

Filmo „Šaltos ausys“ tarptautinė premjera įvyko Krokuvos kino festivalyje, kur sulaukė įvertinimo už geriausią operatorės (Kristina Sereikaitė) darbą.

Juosta taip pat atrinkta dalyvauti tarptautinio festivalio „Massage to Man“ Sank Peterburge konkursinėje programoje. Jos sukūrimą iš dalies parėmė Lietuvos kino centras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.