Lietuviška fantastika iš Rusijos, vaidina – Leonidas Jermolnikas

E. Vėlyvis grįžta su Rusijoje sukurtu fantastiniu veiksmo filmu „Nakties sergėtojai“.

Filmo plakatas.
Filmo plakatas.
Filmo plakatas.
Filmo plakatas.
Pristatomas naujausias Emilio Vėlyvio filmas „Nakties sergėtojai“.
Pristatomas naujausias Emilio Vėlyvio filmas „Nakties sergėtojai“.
Pristatomas naujausias Emilio Vėlyvio filmas „Nakties sergėtojai“.
Pristatomas naujausias Emilio Vėlyvio filmas „Nakties sergėtojai“.
Pristatomas naujausias Emilio Vėlyvio filmas „Nakties sergėtojai“.
Pristatomas naujausias Emilio Vėlyvio filmas „Nakties sergėtojai“.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Aug 25, 2016, 10:32 AM, atnaujinta May 14, 2017, 11:22 PM

Rugpjūčio 30 d., „Forum Cinemas Vingis“ kino teatre bus pristatomas naujausias Emilio Vėlyvio filmas „Nakties sergėtojai“ (Nočnyje stražy), sukurtas Rusijoje.

Tai išskirtinė proga žiūrovams ir svečiams susitikti su filmo kūrybine grupe – režisieriumi E. Vėlyviu, Rusijos kino legenda aktoriumi Leonidu Jarmolniku ir filmo vykdomuoju prodiuseriu Dmitrijumi Domninu.

Lietuviškai dubliuotas įtampos, veiksmo ir specialiųjų efektų kupinas bei humoro nestokojantis filmas „Nakties sergėtojai“ Lietuvos kino teatruose pradedamas rodyti rugsėjo 2 d.

Chuliganiškomis juostomis „Zero“ ir „Zero II“ išgarsėjęs, o filmu „Redirected“ savo reputaciją įtvirtinęs E. Vėlyvis patraukė Rusijos kino pramonės dėmesį. Būtent lietuvis buvo pasirinktas naujo specialiaisiais efektais prisotinto veiksmo filmo „Nakties sergėtojai“ režisieriumi.

Jaunas vaikinukas Paša (aktorius Ivanas Jankovskis) – vienos Maskvos kurjerių tarnybos darbuotojas. Vieną naktį atgabenęs siuntinį į viešbutį, jis tampa žavios merginos Danos (akt. Liubovė Aksionova) užpuolimo liudininku. Vaikino charakteris neleidžia pasyviai stebėti nusikaltimo ar juo labiau pabėgti – jo įsikišimas priverčia užpuolikus pasitraukti. Vis dėlto pro jo akis nepraslysta keletas keistų nusikaltėlių bruožų – detalių, kurios iš esmės prieštarauja fizikos dėsniams. Smalsus jaunuolis ima reikalauti paaiškinimo iš į įvykio vietą atvykusio pareigūno Gamajuno (akt. L. Jarmolnikas).

Iš karto pastebėjęs neeilines vaikinuko savybes, pareigūnas jam atskleidžia paprastiems maskviečiams nežinomą paslaptį: Rusijos sostinėje knibždėte knibžda kito pasaulio būtybių – vilkolakių, vampyrų, undinių, miškinių ir kitokių padarų. Gamajunas, vadovaujantis ypatingam Maskvos spec. tarnybų padaliniui, pasiūlo Pašai jungtis prie itin slapto būrio N ir prisidėti kovojant su šiais padarais.

Netrukus paaiškėja, kad naktinis Danos užpuolimas yra susijęs su skirtingų vampyrų klanų karu, įsiliepsnojusiu Rusijos sostinėje. Būrio N naujokas turės pasitelkti visą protą, išmonę ir drąsą, nes nuo to priklausys ne tik jo paties, jo mylimosios Danos, bet ir daugybės nieko nenutuokiančių žmonių likimas.

L. Jarmolnikas – vienas pagrindinių vaidmenų atlikėjų „Nakties sergėtojuose“, taip pat jis – ir vienas šio filmo prodiuserių. 62 metų aktorius yra vienas produktyviausių Rusijos kino istorijoje. Jo biografijoje – per 100 kino vaidmenų, 12 filmų, kuriuose „suvaidino“ pats save, aštuoni prodiusuoti filmai.

L. Jarmolnikui teko dalyvauti kuriant tokius kultinius sovietmečio filmus, kaip „Žmogus iš Kapucinų bulvaro“ ir „Ieškokite moters“. Jis vaidino kino žurnale „Jeralašas“ ir filmuose vaikams „Tas pats Miunhauzenas“, „Žvirblis ant ledo“, „Pepė Ilgakojinė“, „Apie katiną“, „Piligrimo“ kapitonas“ bei kt. Šiandien L. Jarmolnikas sėkmingai tebesifilmuoja didžiajame Rusijos kine ir serialuose, kuria tiek psichologinius-dramatinius, tiek fantastinius vaidmenis.

„Nakties sergėtojuose“ jam patikėtas spec. tarnybų slaptojo būrio „N“ vado vaidmuo – inspektorius Gamajunas prižiūri kito pasaulio būtybių veiklą mieste, saugo nuo akistatos su žmonėmis ir bet kokios apokalipsės, kuri galėtų iškilti, jei pasaulyje nuspręstų dominuoti Drako vampyrų klanas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.