„Cinema JAM Session“ renginyje – net septyni Lietuvą garsinantys filmai

2017 metais prodiuserės Dagnės Vildžiūnaitės ir režisieriaus Mykolo Vildžiūno įsteigta kino studiją „Just a moment“ (JAM) skaičiuos dešimtus veiklos metus. Per šį laiką studija kartu su talentingais Lietuvos režisieriais sukūrė 15 kino filmų, tarp kurių ir naujausias, sausio mėnesį kino teatrus pasieksiantis Linos Lužytės vaidybinis filmas „Amžinai kartu“. Šia proga pirmojo dešimtmečio išvakarėse studija pakvies į išskirtinę septynių filmų peržiūrą.

Kadras iš filmo „Tėvas“.
Kadras iš filmo „Tėvas“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 9, 2016, 2:07 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 11:35 PM

„Šie dešimt metų iš tiesų buvo magiška kelionė kino pasaulio labirintais. Kartu su daugiausia jaunosios kartos režisieriais sukūrėme dokumentinių ir vaidybinių filmų, sulaukusių dėmesio ne tik Lietuvoje. Džiaugiamės, jog mūsų kurti filmai rodyti ir apdovanoti Venecijos, Roterdamo, Maskvos, Šefildo, Krokuvos, Varšuvos, Niono, Karlovi Varų, Leipcigo, Amsterdamo (IDFA) ir daugelyje kitų svarbių tarptautinių kino renginių. 2017 metų sausį visos Lietuvos kino teatruose pristatysime jau penktą mūsų filmą – L.Lužytės „Amžinai kartu“, – sakė viena iš studijos įkūrėjų prodiuserė D.Vildžiūnaitė.

Studijos filmografijoje – Lietuvos žiūrovams puikiai žinomi filmai „Kaip mes žaidėme revoliuciją“ ir „Meistras ir Tatjana“ (rež. Giedrė Žickytė), „Nesamasis laikas“ (rež. M.Vildžiūnas), „Aš už tave pakalbėsiu“ (rež. Maxì Dejoie ir Virginija Vareikytė) bei daugelis kitų.

„2017 metais praktiškai visi iki 2016 metų studijoje sukurti filmai taps prieinami įvairių Lietuvos VOD (ang. video on deman, lt. vaizdas pagal pareikalavimą) platformų žiūrovams. Tai kartu ir džiaugsminga, ir skausminga akimirka studijos veikloje. Džiugu, kad tiek daug gerų filmų prisikaupė, kad visais jais didžiuojamės ir, žinoma, kad jie taps prieinami kur kas platesniam ratui žiūrovui. Liūdna, nes tai savotiškas šių aukštos audiovizualinės kokybės kūrinių atsisveikinimas su didžiaisiais ekranais, kuriems jie buvo kruopščiai ruošiami nuo pirmųjų filmavimo minučių. Įkūrėme studiją tikėdamiesi kurti kino filmus ir išliekame jam ištikimi iki šių dienų, kai ir gamybos, ir sklaidos procesas susiduria su vis didesniais iššūkiais, kurių vienas – didelė greitai sukuriamų ir greitai užmirštamų filmų gausa bendrame eteryje. Bet noras gyventi ir kurti gražesniame pasaulyje neleidžia pasiduoti,“ – mintimis prieš ypatingą dieną dalijosi viena studijos „Just a moment“ įkūrėjų D.Vildžiūnaitė, kurią 2015 metais įtakingas kino leidinys „Screen International“ įtraukė į 47 perspektyviausių prodiuserių sąrašą ir kuri o 2016 metais dalyvavo per Kanų kino festivalį vykstančiame prodiuserių forume „Producers on the Move“.

Tad prieš atiduodama filmus internetinių kino platformų žiūrovams, gruodžio 18 dieną studija kartu su kūrėjais kviečia žiūrovus į paskutinius septynių filmų seansus kino salėje Vilniaus „Pasakos“ kino teatre.

Dar kartą didžiajame kino ekrane M.Vildžiūno „Nesamasis laikas“ bandys sustabdyti laiką ir pažadinti žiūrovą gyvenimui. L.Lužytės „Igruški“ pakvies peržengti namų slenkstį ir praleisti valandą kitoje, bet visai netoli mūsų egzistuojančioje tikrovėje. Šalia mūsų gyvenantis Maratas Sargsijanas „Tėvo“ herojus pakvies be išankstinių nuostatų užeiti į kitokius namus ir susipažinti su kitokia šeima. G.Žickytės „Meistras ir Tatjana“ įkvėps nepasiduoti, Johannos Jackie Baier „Julija“ – pažinti ir užaugti, o Elžbietos Josadės „Dialogas su Josefu“ – mokytis suprasti ir būti su kitu žmogumi. O Rokas Eltermanas „Paskutinėje medaus mėnesio dienoje“ ir vėl privers patikėti meile. Ne idealia, bet tikra.

Filmo „Amžinai kartu“ anonsas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.