Audiovizualinių kūrinių autoriams – specializuota svetainė

Siekdama palengvinti audiovizualinių kūrinių autorių ir gamintojų teisių administravimą, asociacija LATGA sukūrė specializuotą svetainę lkinfo.lt. Šioje svetainėje audiovizualinių menų srities kūrėjai galės ne tik registruoti savo kūrinius, bet ir dėti gerbėjams aktualią informaciją – kūrinių aprašymus, recenzijas, anonsus, plakatus, nuotraukas, nuorodas į straipsnius, autorių biografijas ir pan.

Svetainėje audiovizualinių menų srities kūrėjai galės ne tik registruoti savo kūrinius, bet ir dėti gerbėjams aktualią informaciją.
Svetainėje audiovizualinių menų srities kūrėjai galės ne tik registruoti savo kūrinius, bet ir dėti gerbėjams aktualią informaciją.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 30, 2016, 2:06 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:09 PM

„Pastaruoju metu girdėjome labai daug kino prodiuserių nusiskundimų dėl sudėtingos kūrinių registravimo sistemos. Tam, kad visi vieno ar kito audiovizualinio kūrinio bendraautoriai, atlikėjai ir gamintojai gautų jiems priklausantį kompensacinį ar autorinį atlyginimą, filmo prodiuseriai turi registruoti kūrinį keliose skirtingose asociacijose. Siekdami išvengti šio nepatogumo, sukūrėme svetainę, kurioje galima rasti registracijos formą, kuri atitinka ir kitų asociacijų nuostatus. Džiaugiamės, kad prie šio projekto jau prisidėjo AGATA. Tikimės, kad ateityje daugiau asociacijų atsižvelgs į prodiuserių lūkesčius ir taip pat prisijungs prie šio projekto“, – sakė projekto vadovė, asociacijos LATGA Audiovizualinių kūrinių poskyrio jaunesnioji specialistė Živilė Pupkienė.

Pasak jos, audiovizualinių kūrinių teisių turėtojai valdyti savo paskyrą lkinfo.lt svetainėje galės suvedę prisijungimo kodus, kuriuos suteiks asociacijos LATGA Audiovizualinių kūrinių poskyrio specialistai.

Projekto vadovė pabrėžė, kad kūrėjai svetainėje lkinfo.lt galės ne tik registruoti kūrinius, bet ir peržiūrėti asociacijos LATGA paskirstyto kompensacinio ar autorinio atlyginimo ataskaitas. Be to, svetainę administruojanti asociacija LATGA suteiks teisių turėtojams naujausią informaciją apie paskirstymo laikotarpius, taip pat lkinfo.lt bus skelbiami neidentifikuotų kūrinių sąrašai.

Kadangi asociacija LATGA bendradarbiauja su daugybe užsienio audiovizualinių kūrinių autorius jungiančių bendrijų, Lietuvos teisių turėtojų pateiktos kūrinių registracijos bus integruotos ir į tarptautinės autorių teisių bendrijų konfederacijos CISAC audiovizualinių kūrinių duomenų bazę, kurią naudoja užsienio šalių kolektyvinio autorių teisių administravimo asociacijos, siekdamos identifikuoti kūrinius tarptautiniu mastu.

„Kitaip tariant, informacija apie mūsų autorių kūrinius nukeliaus ir į tarptautinę duomenų bazę. O tai garantuoja, kad jiems bus išmokamas atlyginimas už jų kūrinių panaudojimą užsienio šalių teritorijose“, – pabrėžia Ž.Pupkienė.

Jos teigimu, svetainė ir toliau bus tobulinama – jai vystyti gautas dalinis Kultūros ministerijos finansavimas. „Norėjome sukurti modernią svetainę, kurioje teisių turėtojui būtų lengva valdyti savo duomenis, greitai ir patogiai susisiekti su puslapio administratoriais. Ateityje lkinfo.lt turinys taps prieinamas ne tik audiovizualinių kūrinių autoriams, bet ir kino mylėtojams. Planuojame, kad svetainė virs lietuvišku IMDB atitikmeniu, kurioje bus galima reitinguoti patikusius audiovizualinius kūrinius. Tokiu būdu įgyvendinsime dar vieną tikslą – paskatinsime visuomenę labiau domėtis lietuvių kino kūrėjų darbais“, – teigė asociacijos LATGA Audiovizualinių kūrinių skyriaus jaunesnioji specialistė Ž.Pupkienė. Informacija apie svetainę

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.