Naujųjų metų vakarą – į rokenrolu pulsuojančią kelionę

Naujųjų metų vakarą visuose „Forum Cinemas“ kino teatruose bus rodomas britų režisieriaus Paulo Dugdale’o filmas „Ole Ole Ole Rolling Stones“. Pavadinimas sufleruoja, kad tai pasakojimas apie legendinę, daugiau nei pusšimtį metų aktyviai koncertuojančią grupę „The Rolling Stones“. O tiksliau – apie jos koncertinę turnė po egzotiškąją, iš įvairių suvaržymų tebesivaduojančią Lotynų Ameriką.

Kadras iš filmo „Ole Ole Ole Rolling Stones“.
Kadras iš filmo „Ole Ole Ole Rolling Stones“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 30, 2016, 12:13 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:10 PM

„Tai ne tik filmas–koncertas. Jame labai svarbi ir politinė žinutė: rokenrolas Lotynų Amerikos žmonėms buvo lyg protestas prieš sistemą, kaip kad mums kadaise grupė „Antis“, – sakė filmą Toronto kino festivalyje pamačiusi „Kino pavasario“ meno vadovė Santa Lingevičiūtė. „Ole Ole Ole Rolling Stones“ įtrauktas į 2017 m. Vilniaus kino festivalio dokumentinių filmų programą.

Turbūt pasaulyje liko mažai valstybių, kuriose nebūtų koncertavę „The Rolling Stones“. Iki praėjusių metų pavasario Kuba buvo viena jų. Tai neįprastas kelio filmas apie rokenrolą ir grupės turnė po Lotynų Ameriką, kurį vainikavo istorinis koncertas Havanoje.

„Ole Ole Ole Rolling Stones“ supažindina su grupės gerbėjais nuo Santjago iki Buenos Airių, kuriems rokenrolas – tarsi religija. „Rollingams“ artėjant link Kubos tarp organizatorių ima augti įtampa: pirmasis JAV prezidento vizitas per 88 metus, o kur dar popiežiaus apsilankymas... Tačiau galutinai patvirtinus koncerto datą, gerbėjai Kuboje kraustosi iš proto. Juk kadaise už rokenrolo klausymąsi jie buvo sodinami į kalėjimą.

Lotynų amerikiečiams muzika, o ypač rokenrolas, buvo laisvės išraiška. Ši būsena puikiai pažįstama ir lietuviams, ypač tiems, kurie patyrė Sovietų Sąjungos režimą: slapta klausėsi nelegaliai gautų vakarietiškos muzikos įrašų, dalyvavo festivalyje „Roko maršas“.

Lygiai taip pat filmas, kaip ir tebesitęsianti, intriguojančių faktų negailinti grupės „The Rolling Stones“ istorija, įdomus ir jaunesniajai auditorijai. „Ole Ole Ole Rolling Stones“ režisierius P.Dugdale‘as moka pavergti publiką. Jo kamera sekė jaunimo numylėtinius Adelę, „Coldplay“, „One Direction“, „Ed Sheeran“, Lenny Kravitzą, „The Prodigy“ ir kt. Kino kritikai pripažįsta, kad šis režisierius priverčia žiūrovus užsimiršti sėdint priešais ekraną ir pasijusti lyg koncertų salėje ar stadione. Taigi į P.Dugdale'o filmus–koncertus susirenka ne tik kino mėgėjai, bet ir prisiekę melomanai.

Vieninteliai „Ole Ole Ole Rolling Stones“ seansai įvyks Naujųjų metų vakarą – gruodžio 31 d. – penkių didžiųjų miestų kino teatruose „Forum Cinemas“ su puikiu erdviniu garsu.

Filmo „Ole Ole Ole Rolling Stones“ anonsas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.