Lietuviškas „Oskarų“ motyvas: nominuotas ir „Tarp pilkų debesų“ kompozitorius

Ar kada nors galėjome pagalvoti, kad prie lietuviško filmo žibės net dvi „Oskaro“ nominacijos? Pagal Rūtos Šepetys bestselerį kuriamo filmo „Tarp pilkų debesų“ kompozitorius Volker Bertelmann-Hauschka nominuotas „Oskarui“. Jis prisijungė prie filmo montažo režisierės Veronicos Jenet, kuri šią nominaciją užsidirbo prieš porą dešimtmečių.

„Tarp pilkų debesų“.
„Tarp pilkų debesų“.
Hauschka nominuotas „Oskarui“.<br>M.Foecking nuotr.
Hauschka nominuotas „Oskarui“.<br>M.Foecking nuotr.
„Tarp pilkų debesų“.
„Tarp pilkų debesų“.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2017-01-25 10:46, atnaujinta 2017-04-11 12:23

Sausio 24-ąją JAV kino akademijos paskelbtuose „Oskaro“ apdovanojimų nominantų sąrašuose Hauschkos pavardė įrašyta kartu su Dustino O’Hallorano. Kompozitoriai kartu kūrė garso takelį filmui „Liūtas“ („Lion“) su Nicole Kidman ir Devu Patelu. Šis filmas taip pat nominuotas geriausio filmo ir geriausių antro plano aktorių kategorijose.

„Nepaprastai didžiuojuosi ir džiaugiuosi mūsų kompozitoriaus sėkme. Kai mes pradėjome dirbti, nemanėme, kad filmas „Lion“ ir jo muzika taps tokiu fenomenu“, – teigia „Tarp pilkų debesų“ režisierius Marius Markevičius.

Jo nuomone, „Liūtas“ („Lion“) ir „Tarp pilkų debesų“ paliečia panašias temas: meilę, viltį, šeimos svarbą, dvasios stiprybę ir pasiryžimą išgyventi net sunkiausiomis akimirkomis.

„Jaučiu, kad susidomėjimas tokiomis istorijomis auga, ypač dabartiniame kontekste, kai pasaulyje tiek daug negatyvumo. Tikiuosi, kad „Tarp pilkų debesų“ ir ypatinga Hauschkos kurta muzika palies ir įkvėps žiūrovus tikėti šviesiu rytojumi“, – sako režisierius.

Su Hauschkos kolega Dustinu O’Halloranu Marius Markevičius dirbo kurdamas filmas „Kita svajonių komanda“ apie legendinę lietuvių krepšinio rinktinę Barselonos olimpinėse žaidynėse: „Esu labai laimingas galėdamas dirbti su tokiais talentingais ir aukščiausios lygos kino žaidėjais“.

Oskarai“ bus išdalyti iškilimingoje ceremonijoje vasario 26-ąją Holivude. „Tarp pilkų debesų“ Lietuvos ir pasaulio kino teatrų ekranuose pasirodys šių metų pabaigoje.

„Tarp pilkų debesų“ pasakoja jaunos merginos Linos, kartu su šeima 1941-aisiais ištremiamos į Sibirą, istoriją. Nežmoniškose ir sudėtingose sąlygose paauglė subręsta kaip asmenybė: tremtyje išgyvenanti artimųjų netektį, ji čia sutinka pirmąją meilę.

„Tarp pilkų debesų“ kuria tarptautinė Lietuvos, JAV ir D.Britanijos prodiuserių komanda. Filmo prodiuseris – Žilvinas Naujokas, prodiusavęs „Tadą Blindą“, žiūrimiausią nepriklausomos Lietuvos laikotarpiu sukurtą filmą.

Filmo režisierius – Los Andžele gimęs ir užaugęs Marius Markevičius, žinomas filmo „Kita svajonių komanda“ režisierius. Filme vaidina užsienio ir lietuvių aktoriai: Belas Powley („Paauglės dienoraštis“), Lisa Loven Kongsli („Force Majeure“), iš „Vikingų“ serialo pažįstamas Peteris Franzénas, geriausiu JAV serialu „Auksiniuose gaubliuose“ pripažinto „Mr.Robot“ aktorius Martinas Wallströmas, Aistė Diržiūtė, Gabija Jaraminaitė, Darius Meškauskas, Ramūnas Cicėnas ir kiti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.