Rusija siekia uždrausti „Gražuolę ir pabaisą“ – išsigando homoseksualų propagandos

Rusijos politikas Vitalijus Milonovas siekia uždrausti rodyti „Disney“ vaidybinį filmą „Gražuolė ir pabaisa“ (angl. „Beauty and the Beast“), skelbia „The Hollywood Reporter“. Tokio draudimo priežastis – galimas Rusijoje veikiančio įstatymo, kuris yra nukreiptas prieš homoseksualų propagandą, pažeidimas.

„Gražuolė ir pabaisa“.<br>Platintojų nuotr.
„Gražuolė ir pabaisa“.<br>Platintojų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vilmantas Venckūnas (buvaukine.lt)

Mar 7, 2017, 3:50 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 11:12 AM

Neseniai paaiškėjo, kad vienas iš filmo personažų LeFou, kurį vaidina aktorius Joshas Gadas, yra gėjus. Juostos režisierius Billas Condonas atskleidė, jog filme pamatysime „mielą, išimtinai gėjišką momentą“ tarp LeFou ir medžiotojo Gastono, kurį vaidina Luke‘as Evansas. Tačiau juostos kūrėjas pabrėžia, kad viskas yra pateikiama ypač subtiliai.

Partijos „Vieningoji Rusija“ narys Vitalijus Milonovas skatina šalies kultūros ministrą Vladimirą Medinskį užtikrinti, jog būtų patikrinta, ar „Gražuolėje ir pabaisoje“ nėra homoseksualų propagandos elementų. Jei tai pasitvirtintų, politikas ragina visiškai uždrausti rodyti šią „Disney“ pasaką Rusijos kino teatruose.

Šis Rusijoje galiojantis įstatymas yra sulaukęs tarptautinės bendruomenės ir žmogaus teisių gynėjų pasmerkimo. Jei Rusija nuspręstų nerodyti „Gražuolės ir pabaisos“, tai nebūtų pirmas atvejis, kai šis filmas yra uždraudžiamas. Vienas kino teatras Alabamoje, Jungtinėse Valstijose, taip pat atsisako rodyti filmą dėl tos pačios priežasties – homoseksualaus veikėjo.

LeFou vaidinantis Joshas Gadas teigė, kad tai prideda jo veikėjui daugiau įvairiapusiškumo ir įdomumo, o juostos režisierius Billas Condonas mano, kad kilęs sujudimas dėl homoseksualaus veikėjo yra per daug išpūstas.

„Gražuolė ir pabaisa“ Lietuvos kino teatruose pradedama rodyti nuo kovo 17 dienos.

buvaukine.lt/"="">buvaukine.lt/"" target="_blank">Buvaukine.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.