Tomas Hanksas ir Meryl Streep vaidins kitame Steveno Spielbergo filme

„Deadline“ praneša, kad aktoriai Tomas Hanksas ir Meryl Streep vaidins pagrindinius veikėjus režisieriaus Steveno Spielbergo filme „The Post“.

Stevenas Spielbergas.<br>Scanpix/AFP nuotr.
Stevenas Spielbergas.<br>Scanpix/AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Mykolas Kriščiūnas (buvaukine.lt)

Mar 7, 2017, 3:55 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 11:12 AM

Filme bus pasakojama apie laikraščio „The Washington Post“ sprendimą 1971 metais publikuoti garsiuosius Pentagono dokumentus. Tai buvo slaptas JAV valdžios tyrimas, kuris atskleidė, kad Vietnamo kare dalyvavo kur kas daugiau amerikiečių karių nei manyta anksčiau, o karo mastas buvo ženkliai didesnis nei prezidentas Lyndonas B. Johnsonas buvo pranešęs visuomenei.

T. Hanksas filme vaidintų „The Washington Post“ redaktorių Beną Bradlee, kuris taip pat pasirodė garsiajame 1976 metų filme „Visi prezidento vyrai“ (angl. „All the President‘s Men“), o M. Streep įkūnytų laikraščio leidėją Kay Graham. Jiedu stojo prieš JAV vyriausybę, teigusią, kad išspausdinti dokumentai buvo neteisėti ir pažeidė valstybės nacionalinį saugumą, tačiau Aukščiausiame JAV teisme buvo įrodytas žurnalistų teisumas.

Filme jau penktą kartą jėgas suvienys S. Spielbergas ir T. Hanksas. Režisierius du Oskarus laimėjusį aktorių režisavo filmuose „Gelbstint eilinį Rajaną“ (angl. „Saving Private Ryan“), „Pagauk, jei gali“ (angl. „Catch Me if You Can“), „Terminalas“ (angl. „The Terminal“) ir „Šnipų tiltas“ (angl. „Bridge of Spies“).

M. Streep su S. Spielbergu šiame filme pirmą kartą dirbs tiesiogiai, nors ji įgarsino fėją režisieriaus filme „Dirbtinis intelektas“ (angl. „A.I. Artificial Intelligence“). Kartu visas trejetas yra laimėjęs net aštuonis Oskarus.

Kitas S. Spielbergo filmas turėtų būti „Edgardo Mortaros pagrobimas“ (angl. „The Kidnapping of Edgardo Mortara“), kuriame vaidins Markas Rylance‘as ir Oscaras Isaacas. Jis jau nufilmavo kitų metų pradžioje pasirodysiančią mokslinės fantastikos juostą „Ready Player One“ ir yra pareiškęs, kad kartu su Harrisonu Fordu kurs penktąją Indianos Džounso franšizės dalį.

buvaukine.lt/"="">buvaukine.lt/"" target="_blank">Buvaukine.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.