Žinomas aktorius ryžosi iššūkiui: režisuoja komediją su Justinu Jankevičiumi

Šį rudenį kino teatruose pasirodys nauja romantinė komedija „Kaip susigrąžinti ją per 7 dienas“, kuria kaip kino režisierius debiutuos Andrius Žiurauskas. Televizijos, kino ir teatro aktorius, anksčiau kūręs ne tik spektaklius, bet ir didelio populiarumo sulaukusius televizijos serialus, tarp jų - „Tobulą kopiją“, „Moterys meluoja geriau“,  „Šviesoforą“, šį kartą savo talentą pasitelks vaidybinio filmo režisūrai.  

 A.Žiurauskas pernykščiuose M.A.M.A apdovanojimuose.<br> T.Bauro nuotr.
 A.Žiurauskas pernykščiuose M.A.M.A apdovanojimuose.<br> T.Bauro nuotr.
 A.Žiurauskas su kolegomis.
 A.Žiurauskas su kolegomis.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 21, 2017, 10:46 AM, atnaujinta Jun 21, 2017, 10:47 AM

„Man 41-eri ir tik dabar debiutuoju kine, o tų debiutų kuo toliau, tuo būna mažiau. Šio  laukiu drebančiomis rankomis ir kojomis, klausydamasis įvairiausių gandų, ko geriau nedaryti.  Net ir po premjeros man reikės įrodinėti pasauliui, sau, aktoriams ir žiūrovams, kad esu geras režisierius“, - dėstė A.Žiurauskas. 

Kino, televizijos ir teatro mėgėjams A.Žiurauskas geriausiai žinomas iš kino juostų „Zero 2“, „Redirected“, „Nepatyręs“, TV3 serialų „Moterys meluoja geriau“, „Motina ir du sūnūs“. Rudenį kino ekranus pasieksianti romantinė komedija bus pirmas Andriaus režisuotas vaidybinis filmas.

Kūrėjas prisipažįsta, kad tai - didžiulis išbandymas. „Išgyvenau ir bemiegių naktų, ir visiškos baimės, siaubo akimirkų – ar imtis, ar nesiimti, juk tai toks iššūkis! Bet buvo ir daug džiaugsmo,  susitikus su aktoriais ir visa komanda, o dar vėliau užplūdo gailestis, kad viskas eina į pabaigą.“

Prodiuserių kompanijos „Singing Fish“ kuriamame filme „Kaip susigrąžinti ją per 7 dienas“ pagrindinį – paskutinio romantiko žemėje ir nelabai vykusio komiko Beno – vaidmenį atliks humoristas Justinas Jankevičius. Jo personažas desperatiškai bando susigrąžinti didžiąją savo meilę. Kartu su humoristu šiame filme vaidmenis kurs aktoriai Dainius Kazlauskas, Elžbieta Latėnaitė, Emilija Latėnaitė, Ainis Storpirštis ir kiti. 

A.Žiurauskas džiaugėsi, kad tenka dirbti su itin profesionalia kūrybine komanda, kuri jau spėjo tapti viena šeima. „Šiame filme aš debiutantas, o dauguma kartu dirbančių žmonių  yra geri savo darbo žinovai. Man tereikėjo jais pasitikėti ir juos išgirsti, nes jie negailėjo patarimų“, - pasakojo kino debiutantas.

Komedijos režisierius nešykštėjo komplimentų ir J.Jankevičiui, kuris debiutuos kaip pagrindinio vaidmens aktorius. A.Žiurauskas pasiryžęs  užtildyti visus skeptikus, kurie mano, jog Justinas negali vaidinti. 

„Manantys,  kad komikas ir laidų vedėjas nesugeba vaidinti bus ištikti šoko.  Justinas sukūrė vaidmenį, kurio jam gali pavydėti dauguma profesionalų. Aišku, mes kiekvienu savo vaidmeniu turime įrodinėti, kad esame jam tinkami, bet galiu patikinti: Justinas šiame filme - nuostabus“, - kalbėjo  A. Žiurauskas. 

Paklaustas, ar smagu atsidurti kitoje filmavimo kameros pusėje, vaidinti ne pačiam, o nurodinėti kitiems, Andrius teigė, jog  režisieriaus statusu nepiktnaudžiauja. „Man labai nepatinka nurodinėti, - tą galėtų paliudyti visi aktoriai. Man patinka kurti kartu, šnekėtis su visais“, - aiškino menininkas. 

Spalio 6 dieną kino ekranus pasieksiantis prodiuserių kompanijos „Singing Fish“ kino filmas pasakos apie paskutinį romantiką žemėje ir nelabai vykusį komiką Beną, bandantį susigrąžinti didžiąją savo meilę, dainininke svajojančią tapti Atėnę. 

Filmo kūrėjai žada, kad tai bus smagi romantinė komedija, kurios situacijose save atpažins kiekvienas, bent kartą gyvenime patyręs beprotišką meilę. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.