Filmas „Charmsas” Šanchajaus kino festivalyje pelnė du prizus

Sekmadienį pasibaigusiame tarptautiniame Šanchajaus kino festivalyje filmas „Charmsas“ (rež. Ivanas Bolotnikovas) įvertintas prizais už geriausią scenarijų ir geriausią operatoriaus darbą. Birželio 17 – 26 dienomis vykusiame renginyje buvo parodyta per 500 filmų. 

 Filmo „Charmsas" kadras.
 Filmo „Charmsas" kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 26, 2017, 12:34 PM

„Charmsas“ -  debiutinis režisieriaus Ivano Bolotnikovo  filmas. Jis drauge su Sergejumi Solovjovu parašė ir filmo scenarijų. Už operatoriaus darbą apdovanotas Shandoras Berkeshi. 

Šiame  filme vienus pagrindinių vaidmenų atliko lietuvių aktoriai Aistė Diržiūtė ir Darius Gumauskas. Filmą prodiusavo Lietuvos kino gamybos kompanija „Tremora“ kartu su „Proline Films“ (Rusija) ir „Manufaktura“ (Makedonija). Juostos gamybą iš dalies finansavo Lietuvos kino centras, Rusijos kultūros ministerija, Makedonijos kino fondas ir Europos sąjungos fondas Eurimages. 

Filme pasakojama apie poetą, rašytoją ir dramaturgą Daniiąl Charmsą, gyvenusį praeito šimtmečio pirmoje pusėje. Pagrindinis juostos draminis konfliktas – nestandartinės asmenybės ir absurdiškos tikrovės akistata.

„Iš esmės bandėme atkurti Charmso erą” , - teigė operatorius Sh.Berkeshi. 

Tarptautinis Šanchajaus kino festivalis yra vienintelis festivalis Kinijoje, kuris priklauso tai pačiai kategorijai kaip Kanų, Venecijos, Berlyno, San Sebastiano festivaliai. Šis renginys vienas didžiausių Rytų Azijoje, organizuojamas nuo 1993 metų.

Pagrindinės konkursinės programos žiuri prezidentas buvo žinomas Rumunijos režisierius Cristianas Mungiu, kurio filmas “4 mėnesiai, 3 savaitės, 2 dienos” 2007 metais tarptautiniame Kanų festivalyje laimėjo pagrindinį prizą “Auksinę palmės šakelę”, o filmas “Baigiamieji egzaminai” 2016 metų Kanų festivalyje laimėjo prizą už geriausią režisūrą. 

Lietuvos žiūrovai filmą galės išvysti 2018 metais. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.