Auksine palmės šakele apdovanota kultinės režisierės juosta – jau Lietuvos ekranuose

Legendinio režisieriaus Franciso Fordo Coppolos dukra Sofia filmuoja retai, tačiau kiekvienas naujas jos darbas tampa įvykiu kino pasaulyje. Naujausias kino kritikų susižavėjimo objektas – šiemet Kanų kino festivalyje Auksinę palmės šakelę už geriausią režisūrą pelniusi juosta „Lemtinga pagunda“ (angl. „The Beguiled“) – nuo vakar rodoma Lietuvos kino ekranuose.

 S.Coppola (kairėje) su K.Dunst.<br> Reuters nuotr.
 S.Coppola (kairėje) su K.Dunst.<br> Reuters nuotr.
 N.Kidman filme „Lemtinga pagunda".
 N.Kidman filme „Lemtinga pagunda".
 K.Dunst ir C.Farrellas filme „Lemtinga pagunda".
 K.Dunst ir C.Farrellas filme „Lemtinga pagunda".
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 15, 2017, 11:40 AM, atnaujinta Jul 15, 2017, 6:00 PM

Feminisčių manifestu vadinamas filmas yra linksmas, siautulingas, alsuoja seksualumu. „Žiūrovą intriguoju ir provokuoju seksualumu, o galiausiai pakreipiu siužetą visiškai netikėta linkme“, - pasakojo apie savo naująjį filmą kultinė režisierė.

S.Coppolos ąskaitoje – visa kolekcija svarbiausių kino apdovanojimų: „Oskaras“, „Auksinis Gaublys“, „Cezaris“,  Venecijos kino festivalio Auksinis liūtas ir Kanų Auksinė palmės šakelė.

Atradusi Scarlett Johanson, vėliau tapusią režisieriaus Woody Alleno mūza, S.Coppola taip pat turi savo mūzų sąrašą. Jos filmuose nuolat pasirodo artima draugė, aktorė Kirsten Dunst. Jos prašymu, buvo sušvelninta daugelis atvirų „Lemtingos pagundos“ sekso scenų. 

Naująja aktorės mūza tapo angeliško veido 19-metė aktorė Elle Fanning. Ji S.Coppolos filme  antrąsyk atliko vieną pagrindinių vaidmenų. Mergina prisipažino, jog tai buvo pirmasis jos, kaip suaugusios moters filmas, mat į filmavimo aikštelę jos nelydėjo mama. 

„Šis filmas man ypač brangus. Jis leido pajusti laisvės skonį. Aš suaugau, tai naujas laiptelis mano karjeroje“, - dėstė aktorė, neslėpdama susižavėjimo S.Coppola. „Sofios darbo manieros labai elegantiškos, išpuoselėtos. Ji kūrybinga ir stilinga“, - žėrė pagyras režisierei jos naujoji mūza E. Fanning.

Filmo „Lemtinga pagunda“ siužetas nukelia į JAV pilietinio karo sūkurį. Veiksmas plėtojamas Virdžinijos miškuose įsikūrusiame pensionate, kur nuo chaoso slepiasi direktorė (akt. Nicole Kidman), mokytoja (akt. Kirsten Dunst) ir penkios auklėtinės. Pensionato ramybę sudrumsčia miške rastas karys (akt. Colinas Farrellas), kurį moterys imasi slaugyti.

Svečias netrukus atsiduria ne tik moteriškų pašnekesių apsuptyje, bet ir jų kūnų glėbyje. Katalikišką moterų nuolankumą pakeičia aistros, intrigos ir konkurencija, virstanti solidarumu siekiant pamokyti paslaptingąjį lovelasą. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kokias pratybas šiemet rengs Lietuvos kariuomenė?