Kanuose apdovanotas filmas – jau Lietuvos kino ekranuose

Sostinės didžiuosiuose ekranuose jau rodoma šiemečiame Kanų kino festivalyje Auksine palmės šakele už geriausią režisūrą apdovanota Sofios Coppolos juosta „Lemtinga pagunda“ („The Beguiled“).

Režisierės mūza K.Dunst pageidavo sušvelninti sekso scenas su C.Farrellu.<br>Platintojų nuotr.
Režisierės mūza K.Dunst pageidavo sušvelninti sekso scenas su C.Farrellu.<br>Platintojų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 22, 2017, 10:47 AM

Legendinio režisieriaus Francio Fordo Coppolos dukra Sofia filmuoja retai, tačiau kiekvienas naujas jos darbas tampa įvykiu kino pasaulyje.

Feminisčių manifestu vadinamas filmas „Lemtinga pagunda“ yra linksmas, siautulingas ir alsuoja seksualumu. „Žiūrovą intriguoju ir provokuoju seksualumu, o galiausiai pakreipiu siužetą visiškai netikėta linkme“, – apie savo naująjį filmą pasakojo kultinė režisierė S.Coppola.

Šios menininkės sąskaitoje – visa kolekcija svarbiausių kino apdovanojimų: „Oskaras“, Auksinis gaublys, „Cezaris“, Venecijos kino festivalio Auksinis liūtas ir Kanų Auksinė palmės šakelė.

Atradusi aktorę Scarlett Johansson, vėliau tapusią režisieriaus Woody Alleno mūza, S.Coppola taip pat turi savo mūzų sąrašą. Jos filmuose nuolat pasirodo artima draugė Kirsten Dunst. Šios aktorės prašymu buvo sušvelninta daugelis atvirų „Lemtingos pagundos“ sekso scenų.

Naująja aktorės mūza tapo angeliško veido 19-metė aktorė Elle Fanning. Ji Auksine palmės šakele apdovanotame S.Coppolos filme antrąsyk atliko vieną pagrindinių vaidmenų. Mergina prisipažino, kad tai buvo pirmasis jos, kaip suaugusios moters, darbas, mat į filmavimo aikštelę jos nelydėjo mama.

„Filmas ypač brangus. Jis leido pajusti laisvės skonį. Aš suaugau – tai naujas laiptelis mano karjeroje“, – dėstė aktorė, neslėpdama susižavėjimo S.Coppola.

„Sofios darbo manieros labai elegantiškos, išpuoselėtos. Ji kūrybinga ir stilinga“, – žėrė pagyras režisierei jos naujoji mūza E.Fanning.

Filmo „Lemtinga pagunda“ siužetas nukelia į JAV pilietinio karo sūkurį. Veiksmas plėtojamas Virdžinijos miškuose įsikūrusiame pensione, kur nuo chaoso slepiasi direktorė (akt. Nicole Kidman), mokytoja (akt. K.Dunst) ir penkios auklėtinės. Pensiono ramybę sudrumsčia miške surastas karys (akt. Colinas Farrellas), kurį moterys imasi slaugyti.

Svečias netrukus atsiduria ne tik moteriškų pašnekesių apsuptyje, bet ir jų glėbyje. Katalikišką moterų nuolankumą pakeičia aistros, intrigos ir konkurencija, virstanti solidarumu siekiant pamokyti paslaptingąjį lovelasą. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.