Nuotaikingo seanso žvaigždės – septyni murkliai

Per Žolinę „Kinas po žvaigždėmis“ kviečia leistis į kelionę po Stambulą su žaismingomis keturkojėmis vedlėmis.

Režisierės C.Torun stebimos  katės skiriasi ne tik kailio ir akių spalva – jos visos turi savitą charakterį, gyvenimo būdą ir pomėgius.<br> Platintojų nuotr.
Režisierės C.Torun stebimos  katės skiriasi ne tik kailio ir akių spalva – jos visos turi savitą charakterį, gyvenimo būdą ir pomėgius.<br> Platintojų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 12, 2017, 12:18 PM

Rugpjūčio 15 d. „Kino po žvaigždėmis“ žiūrovų laukia ypatinga premjera. Žaismingas dokumentinis filmas „Kedi. Slaptas kačių gyvenimas“ pakvies į kelionę po tokį Stambulą, kokio neišvysime turistinių maršrutų vadove.

Po šios kelionės norėsis aplankyti Stambulą ir kartu su keturkojėmis vedlėmis paklaidžioti vingriomis miesto gatvelėmis, susipažinti su individualaus charakterio murklėmis bei jų „globojamais“ parduotuvėlių ir kavinukių savininkais. Neįprastu rakursu atsiskleis savitas ir nuolat kintantis Stambulo veidas.

Filmo režisierė Ceyda Torun ir operatorius Charlie Wuppermannas ne tik išklausė daugybę vietinių gyventojų istorijų apie kates, bet ir sukonstravo specialias kačių kameras, filmavo skraidyklėmis, keliavo po tamsius skersgatvius, leidosi į rūsius paskui vikriąsias filmo žvaigždes.

Pastangos atsipirko su kaupu – žiūrovas gali ne tik grožėtis filmuojamomis katėmis, bet ir išties jas pažinti. Septynetas stebimų kačių skiriasi ne tik kailio ir akių spalva – jos visos turi savitą charakterį, gyvenimo būdą ir pomėgius. Kaip ir žmonės, užmezgantys santykius su šiomis pusiau prijaukintomis, pusiau laukinėmis miesto gyventojomis.

Šis filmas yra savotiškas meilės laiškas katėms ir miestui, kurie nuolat nenuspėjamai keičiasi.

Nors „Kedi“ dėmesio centre – katės, iš tikrųjų tai pasakojimas apie miestą, bendruomenę, gerumą ir draugystę. Neišvengiama miesto raida, žmogaus ir gamtos ryšys atskleidžiamas per paprastus, bet išmintingus pašnekesius – katės netikėtai tampa priežastimi stabtelėti ir pamąstyti apie gyvenimą.

Po šio filmo norėsis aplankyti Stambulą ar bent jau Vilniaus kačių kavinę ir paglostyti keturkojes jos gyventojas.

Filmas „Kedi. Slaptas kačių gyvenimas“ (Turkija), LDK valdovų rūmų kiemas, rugpjūčio 15 d. 21.30 val. Bilietų kaina – nuo 5.80 Eur.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.