Atkeliauja filmas, jau vadinamas grynu kino malonumu ir stiliaus viršūne

Nepamirštama patirtis. Grynas kino malonumas. Stiliaus viršūnė. Triumfas. Tokiais epitetais kritikai apipylė filmą „Geras laikas“ su amerikiečių aktoriumi Robertu Pattinsonu. 

 „Geras laikas“.<br> Platintojų nuotr.
 „Geras laikas“.<br> Platintojų nuotr.
 „Geras laikas“.<br> Platintojų nuotr.
 „Geras laikas“.<br> Platintojų nuotr.
 „Geras laikas“.<br> Platintojų nuotr.
 „Geras laikas“.<br> Platintojų nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 21, 2017, 11:02 AM, atnaujinta Aug 21, 2017, 11:07 AM

Didieji pasaulio kino festivaliai filmą tiesiog graibsto, o žiūrovai, kuriems jau nusišypsojo laimė jį pamatyti, vadina šių dienų kriminalinio žanro klasika. Pirmieji Lietuvoje adrenalinu pulsuojantį kūrinį išvys „Kino po žvaigždėmis“ žiūrovai rugpjūčio 22 d., o kiti – nuo rugsėjo 15 d.

Vieno iš laukiamiausių metų filmų kaltininkai – nepriklausomo JAV kino viltimi tituluojami niujorkiečiai broliai Joshua ir Benas Safdie, kurie prieš aštuonerius metus su filmu „Parneški rozmarinų“ lankėsi ir Lietuvoje. 

Tada turbūt mažai kas galėjo pagalvoti, kad vos po kelių metų jaunieji amerikiečiai jau drebins Kanų kino festivalio konkursinę programą su „Geru laiku“ ir iš jo išvažiuos pelnę apdovanojimą už geriausią garso takelį, kurį sukūrė elektroninės muzikos gerbėjams gerai žinomas atlikėjas Oneohtrix Point Never. 

Nuo pirmųjų minučių dėmesį kaustantis filmas pasakoja apie Konį (sunkiai atpažįstamas Robertas Pattinsonas) ir raidos sutrikimą turintį jo brolį Niką (vienas iš režisierių Benas Safdie), kurie nusprendžia apiplėšti banką, bet planas neišdega. 

Broliai sprunka nuo policijos, tačiau Nikas pakliūva pareigūnams į rankas ir yra uždaromas į kalėjimą. Konis padarys viską, kad jaunėlį išlaisvintų. Prasideda beprotiška ir desperatiška vaikino odisėja per naktinį Niujorką.

Atrodytų, „Gero laiko“ siužetas matytas šimte kitų veiksmo filmų, tačiau tik iš pirmo žvilgsnio. Režisieriai jį taip meistriškai prisodrino dinamikos, adrenalino, neono ir aštrių elektronikos garsų, kurie, rodos, tuoj susprogdins ausų būgnelius, kad nelieka abejonės – tai visiškai kitoks kriminalinis filmas.

„To, kas vyksta ekrane, neįmanoma paaiškinti vienu sakiniu“, – sakė B.Safdie, o brolis Joshua pridūrė: „Kiekviena sekundė filme svarbi. Esame tiesiog apsėsti personažų, kurie gyvena šia akimirka. Toks ir filmas: jis priverčia gyventi čia ir dabar“.

Vienas iš daugelio „Gero laiko“ netikėtumų – amerikiečių aktoriaus R.Pattinsono transformacija. Bulvarinės spaudos numylėtinis filme tapo piktu, nevaldomu ir neatpažįstamu vaikinu iš gatvės, nuo kurio, kaip rašo kritikai, sunku atplėšti akis.

„Kol kas geriausias R.Pattinsono vaidmuo jo karjeroje“, – drąsiai tvirtina kino apžvalgininkas Jake’as Coyle’as iš „Associated Press“.

Patys režisieriai teigė, kad tai, ką aktorius išdarinėja filme, gali būti palyginta su legendiniais Robertu De Niro filme „Taksistas“ ir Al Pacino filme „Šuniška popietė“.

* * *

Išankstinis filmo „Geras laikas“ seansas vyks „Kine po žvaigždėmis“ Valdovų rūmų kieme rugpjūčio 22 d. (antradienį), 21.30 val., o į didžiuosius Lietuvos ekranus filmas atkeliaus rugsėjo 15 d. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: komendantinių pratybų užkulisiai