Režisieriaus Arūno Matelio objektyve - nuostabieji lūzeriai

Naujausias, Lietuvoje dar nerodytas, režisieriaus Arūno Matelio filmas „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ jau po kelių dienų bus pristatytas A klasės Varšuvos kino festivalyje. Pasaulinė filmo premjera, kurioje dalyvaus pats režisierius su savo kūrybine grupe, numatyta spalio 14 dieną.

A.Matelio filmo „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ pasaulinė premjera numatytą spalio 14-ąją. 
A.Matelio filmo „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ pasaulinė premjera numatytą spalio 14-ąją. 
A.Matelio filmo „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ pasaulinė premjera numatytą spalio 14-ąją. 
A.Matelio filmo „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ pasaulinė premjera numatytą spalio 14-ąją. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 12, 2017, 5:05 PM

„Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ – sudėtingiausias ir rizikingiausias Europos dokumentinio kino projektas, nes iki A.Matelio 40 metų nė vienas režisierius neturėjo teisės su savo filmavimo grupėmis fiksuoti „Giro d'Italia“ lenktynių iš vidaus.

Filmas „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ pasakoja unikalią ir nematytą vadinamųjų „gregory”, sančų pansų, lūzerių vandens vežėjų, o kartu ir savotiškų vienuolių, riterių, dviratininkų, kurie neturi teisės į asmeninę pergalę, istoriją prestižinių lenktynių fone.

Anot italų dienraščio „La Repubblica“, lietuvių režisierius pasirinko labai rizikingą ėjimą – kurti filmą ne apie nugalėtojus, bet apie prakaitą liejančius ir šešėlyje liekančius sportininkus. Tačiau A. Matelis įsitikinęs, kad sąmoningo pasiaukojimo tema labai universali ir suprantama bus ne tik dviračių sporto gerbėjams.

Lietuvoje filmo premjera įvyks jau kitais metais.

„Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ dalyvauja Varšuvos festivalio dokumentinio kino konkursinėje programoje. Šį kartą joje rungsis 15 filmų iš viso pasaulio.

Pasak festivalio programos sudarytojos Magdalenos Maksimiuk, dokumentinė festivalio programa šiais metais neįtikėtinai stipri.

„Talentingi dokumentinio kino kūrėjai iš Lietuvos, Latvijos, Ukrainos, Didžiosios Britanijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Australijos, Ispanijos, Vokietijos, Lenkijos, Prancūzijos, Belgijos ir Argentinos savo filmų pasaulines premjeras surengs mūsų festivalyje. Mums tai didelė garbė ir tekusi privilegija“, – sakė M.Maksimiuk.

A.Matelio filmas bus pirmasis dokumentinis ilgametražis filmas, su kuriuo Lietuva, kaip pagrindinė gamybos šalis ir gamintoja, dalyvaus A klasės festivalio pagrindinėje dokumentinių filmų konkursinėje programoje

Tarptautinis Varšuvos kino festivalis rengiamas jau 33-ią kartą – nuo 1985 m. Festivalis garsėja novatoriškumu bei maištingumu pasižyminčiais filmais, kurie žiūrovus skatina diskutuoti. Anot festivalio rengėjų, jiems svarbu atrasti ir pristatyti tuos kino kūrėjus, kuriais vėliau gali susidomėti visas pasaulis. Šiemet Tarptautiniame Varšuvos kino festivalyje bus parodyta daugiau nei 200 filmų iš 63 pasaulio šalių.

Į lietuvių režisieriaus A. Matelio filmo premjerą pakviesti visų šalių, kūrusių filmą, atstovai.

„Tai kol kas didžiausias bendros gamybos kino projektas Europoje. Premjeroje tikiuosi susitikti su savo komanda iš Lietuvos, Italijos, Šveicarijos, Airijos, Šiaurės Airijos, Latvijos, Ispanijos ir Belgijos. Filmą kūrėme beveik aštuonerius metus, todėl galite įsivaizduoti, kaip visi laukiame jo premjeros“, – sakė A.Matelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.