Į Lietuvą atkeliavo kriminalinė siaubo drama pagal šiurpiausią Jo Nesbo knygą

Aktorei Jennifer Lawrence paskelbus apie numatomą karjeros pertrauką, jos pėdomis pasekė ir kolega – vienas žaviausių savo kartos aktorių 40-metis Michaelas Fassbenderis.

 M.Fassbenderis - Haris Hūlė.<br> Platintojų nuotr.
 M.Fassbenderis - Haris Hūlė.<br> Platintojų nuotr.
 M.Fassbenderis - Haris Hūlė.<br> Platintojų nuotr.
 M.Fassbenderis - Haris Hūlė.<br> Platintojų nuotr.
 M.Fassbenderis - Haris Hūlė.<br> Platintojų nuotr.
 M.Fassbenderis - Haris Hūlė.<br> Platintojų nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 14, 2017, 3:20 PM, atnaujinta Oct 14, 2017, 4:29 PM

Už jo pečių rikiuojasi režisierių, siūlančių pagrindinius vaidmenis, eilės, o per pastaruosius 15 metų charizmatiškas vyras nusifilmavo daugiau kaip 30-yje juostų,  kurių dauguma pelnė aukščiausius kino industrijos apdovanojimus. 

Apie norą pasitraukti iš kino M.Fassbenderis pareiškė leidiniui „Time Out“ dar 2016-ųjų gruodį. Aktorius atviravo, jog pastaruosius kelerius metus filmavosi lyg išprotėjęs, nes juto žvėrišką kūrybos alkį ir energiją. 

„Kiekvienas aktorius išgyvena žydėjimo periodą, po kurio dažniausiai seka nuosmukis. Jaučiu, jog manęs gali laukti būtent tokia situacija, tad geriau pasitraukti laiku. Juolab kad pastarieji keleri metai man buvo ypač intensyvūs, - atėjo laikas atsipalaiduoti“, - dėstė M.Fassbenderis, užsimindamas, jog išėjęs iš kino, jis vargu ar grįžtų į filmavimo aikštelę.

Gruodį išsakytus ketinimus palikti kino pramonę aktorius patvirtino rugsėjo mėnesio leidiniui „The Rake“. Žiniasklaida ūžia, jog tokį M.Fassbenderio sprendimą galėjo nulemti noras atsidėti šeimai. Skelbiama, jog po devyniais užraktais savo asmeninį gyvenimą slepiantis vyras šį mėnesį Ibizoje ves švedų aktorę Alicią Vikander, kurią sutiko filmuodamasis juostoje „Švyturys tarp dviejų vandenynų“ (angl. „The Light Between Oceans“, 2016).

Aktoriui besiruošiant slaptoms vedyboms, į Lietuvos kino teatrus atkeliavo naujasis jo filmas – kriminalinė siaubo drama „Sniego senis“ (angl. „Snowman“), sukurta pagal vieną naujausių ir šiurpiausių norvegų rašytojo ir muzikanto Jo Nesbø knygų apie detektyvą Harį Hūlę. 

Filme tiriama mįslingų žmogžudysčių Osle serija – kasmet, iškritus pirmajam sniegui, pagrobiama ir žiauriai nužudoma moteris. Manydamas, jog į miestą atklydo serijinis žudikas, tirti nusikaltimus imasi prieštaringos reputacijos detektyvas Haris Hūlė (akt. Michael Fassbender). Jis atskleidžia, jog visų žmogžudysčių taikinys – ištekėjusios moterys, o žudikas jų mirties vietoje palieka kaip savo parašą sniego senį. 

Pasitelkęs geriausius specialistus, Haris seka žudiko pėdsakais ir tikisi išnarplioti painią dėlionę, kol iškris pirmasis sniegas. Tačiau ar bebaimis detektyvas netaps pirmuoju vyru, pakliuvusiu į serijinio žudiko pinkles?.. Atsakymas – jau  kino teatruose. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.