Neįtikėtini triukai filmuose – kompiuterinė grafika ar magija?

Tam tikru delno kampu jums nestipriai suduodama į krūtinę ir esate užhipnotizuotas – elgiatės taip, kaip nori jus užhipnotizavęs asmuo. Lietaus lašai sustoja ir nepaklusdami elementariems fizikos dėsniams kyla aukštyn. Šie filmuose demonstruojami triukai skamba neįtikėtinai, tačiau žinomas iliuzionistas Mantas Wizard teigia, kad dalis jų iš tiesų įgyvendinami. 

Filme „Apgaulės meistrai 2“ (angl. „Now you see me 2“) atliekama dešimtys unikalių magijos triukų, <br> Platintojų nuotr.
Filme „Apgaulės meistrai 2“ (angl. „Now you see me 2“) atliekama dešimtys unikalių magijos triukų, <br> Platintojų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 15, 2017, 8:18 AM

Mūsų laikais magijos triukai nebėra vien žongliravimas kortomis ar triušio ištraukimas iš skrybėlės. Sujungus technologinių naujovių ir apsukrių rankų galimybes gaunamas rezultatas gali apmulkinti netgi pačius pastabiausius.

„Lietus lyjantis priešinga, negu įprasta, kryptimi, hipnozė, milžiniško seifo paslėpimas kambaryje – technologinės naujovės magams šiandien suteikia neribotas galimybes kurti triukus, žinomus iš tokių Holivudo filmų, kaip „Apgaulės meistrai“. 

Tiesa, filmuose magijos efektas gana dažnai būna perdėtas – magija sukuria pirmą įspūdį, kuris išlieka gan trumpą laiką. Jeigu žiūrovas turėtų galimybę į objektą žiūrėti ilgai, tikėtina, kad triuką jis suprastų“, – pasakojo iliuzionistas Mantas  Žmuidinavičius, labiau žinomas Manto Wizard vardu.

Makao regione Kinijoje iš tiesų yra nemažai parduotuvėlių, kuriuose galima pamatyti aukštyn kylantį lietaus vandenį. Jose taip pat galima įsigyti ir įrangos, šiam efektui sukurti. Jie padeda sukurti stroboskopinį efektą.  Šiuo atveju bėgantis vanduo virpinamas tam tikru dažniu per garso kolonėlės dinamiką.

Kai vaizdo kameros filmavimo dažnis (kadrai per sekundę) sutampa su virpinamo vandens dažniu, atrodo, kad vanduo stovi, o jeigu vanduo virpinamas lėčiau nei kamera fiksuoja vaizdą, gaunamas optinis efektas, jog vanduo kyla į viršų, nors realybėje taip nėra.

„Kalbant apie garsųjį triuką su vandens stabdymu turėčiau pastebėti, kad joks magas savo pasirodymo metu to iš tikrųjų nedarė. Ši optinė apgaulė subliūkšta, jei vanduo paliečiamas, o atlikti jį didelėje erdvėje stebint daugeliui žmonių nelabai pavyktų. Siūlyčiau žiūrint filmus apie magiją išjungti savo kritinį mąstymą ir nebandyti įminti triuko paslapčių. Filme svarbiausia visgi ne realumas yra svarbiausia, nemažai darbo atlieka ir kompiuterio sugeneruoti vaizdai (CGI)“, – aiškino iliuzionistas. 

Daugiau kaip 300 mln. dolerių uždirbusį filmą „Apgaulės meistrai 2“ (angl. „Now you see me 2“), kuriame atliekama dešimtys unikalių magijos triukų, galima pamatyti vaizdo transliacijų internetu platformoje „Viaplay“.

Apie „Viaplay“:

 „Viaplay“ yra didžiausia vaizdo transliacijų internetu platforma Baltijos šalyse, suteikianti galimybę žiūrėti visame pasaulyje vertinamus filmus, serialus, turinį vaikams, dokumentiką ir geriausių sporto turnyrų transliacijas bet kuriuo metu, per kompiuterį, planšetę ar mobilųjį telefoną ir be jokių reklamų. 

„Viaplay“ priklauso tarptautinei žiniasklaidos ir televizijos transliuotojų grupei „Modern Times Group“ (MTG), kuri veikia keturiuose žemynuose ir teikia nemokamos ir mokamos televizijos, radijo ir turinio kūrimo paslaugas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Taking Regional Leadership in Green Finance