„Didysis šou meistras“ – trečias sėkmingiausias miuziklas kino istorijoje

Kalėdinis muzikinis kino studijos „20th Century Fox“ filmas „Didysis šou meistras“ (orig. „The Greatest Showman“), pasakojantis žmogaus, sukūrusio šou verslą, istoriją, tapo didžiąja atostogų sezono staigmena.

  Kadras iš filmo „Didysis šou meistras“.
  Kadras iš filmo „Didysis šou meistras“.
  Kadras iš filmo „Didysis šou meistras“.
  Kadras iš filmo „Didysis šou meistras“.
  Kadras iš filmo „Didysis šou meistras“.
  Kadras iš filmo „Didysis šou meistras“.
  Kadras iš filmo „Didysis šou meistras“.
  Kadras iš filmo „Didysis šou meistras“.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 20, 2018, 2:04 PM

Biografinė muzikinė drama, nors ir skirta suaugusiesiems, bet tinkanti visai šeimai, negalėjo pasigirti puikiai rezultatais atidarymo savaitgalį, tačiau jau kelias savaites iš eilės sulaukia nuolatinio žiūrovų srauto.

Miuziklas „Didysis šou meistras“ per keturias savaites JAV kinuose uždirbo beveik 100 milijonų dolerių ir jau tapo trečiu sėkmingiausiu miuziklu JAV kino istorijoje – 2007 m. „Užkerėtoji“ (orig. „Enchanted“) uždirbo 127 milijonus dolerių, o prieš metus „Kalifornijos svajos“ (orig. „La La Land“) surinko rekordinį 151 milijoną dolerių.

Tačiau tai dar nėra pabaiga. Keletas JAV kino teatrų šį savaitgalį pradėjo rodyti „Didysis šou meistras“ filmo versiją, leisiančią kino žiūrovams dainuoti kartu su filmo herojais.

Kino studijos „20th Century Fox“ teigimu, kiek daugiau nei 300 kino teatrų rodys dainų žodžius, kad žiūrovai galėtų dainuoti kartu su „auksiniu“ garso takeliu. Prieš savaitę Los Andžele prasidėjusiame kino apdovanojimų maratone, dramos „Didysis šou meistras“ himnas, Benj Pasek ir Justino Paulo sukurta daina „This Is Me“, pelnė Auksinį gaublį.

Daina „This Is Me“

Tad cirko įkūrėjo P.T.Barnumo, kurio vaidmenį atlieka „Iksmenų“ žvaigždė Hugh Jackmanas, istorija galiausiai perskaičiavus uždirbtą pelną dar gali pakilti laipteliu aukštyn.

Septynerius metus kurtas miuziklas galėjo išvis nepasirodyti kinuose. Likus dienai iki aktorių susitikimo su kino prodiuseriais, pagrindinei filmo žvaigždei H.Jackmanui buvo atlikta odos vėžio operacija – nuo nosies pašalinta karcinoma, todėl jam buvo draudžiama dainuoti. Blogoji naujiena buvo pranešta tik susitikimo metu, tačiau apimtas emocijų aktorius H.Jackmanas neatsilaikė ir jaudinančią dainą atliko pats. Tai tapo įsimintinu momentu ir miuziklui buvo uždegta žalia šviesa.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.