Los Andžele aiškėja pirmieji „Oskarų“ pranašai

Meksikiečių kino kūrėjo Guillermo del Toro fantastinė meilės istorija„Vandens forma“ (The Shape of Water) šeštadienį gavo JAV prodiuserių gildijos apdovanojimą už geriausią filmą ir užsitikrino tvirtas pozicijas prieš kovą vyksiančius „Oskarus“. 

 Prieš savaitę G. del Toro atsiėmė kritikų apdovanojimą už „Vandens formą“ Santa Monikoje.<br> AFP nuotr.
 Prieš savaitę G. del Toro atsiėmė kritikų apdovanojimą už „Vandens formą“ Santa Monikoje.<br> AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 21, 2018, 12:30 PM

Filmas nurungė į geriausio filmo „Oskarą“ pretenduojančiasjuostas „Vadink mane savo vardu“ (Call Me By Your Name), „Diunkerkas“ (Dunkirk), „Pradink“ (Get Out), „Aš esu Tonya“ (I, Tonya) ir „Lady Bird“. 

Dėl JAV prodiuserių gildijos apdovanojimo už geriausią filmą taip pat kovojo „Didžioji liga“ (The Big Sick), „Molly's Game“, „Valstybės paslaptis“ (The Post), „Trys stendai prie Ebingo, Misūryje“ (Three Billboards Outside Ebbing Missouri) ir „Nuostabioji moteris“ (Wonder Woman). 

Juostos „Vandens forma“ veiksmas vyksta septintajame
dešimtmetyje. Nebyli vyriausybinės laboratorijos valytoja įsimyli vandenį primenantį gyvį. Šios juostos režisierius G. del Toro taip pat anksčiau gavo „Auksinį gaublį“ kaip geriausias režisierius. Šie apdovanojimai yra laikomi „Oskarų“ pranašais. 

Be to, filmas nominuotas dvylikoje kategorijų vasarį
vyksiančiuose Britų kino ir televizijos meno akademijos (BAFTA) apdovanojimuose, kurie yra laikomi britiška „Oskarų“ versija. Manoma, kad daug nominacijų ši juosta sulauks ir antradienį, kai bus paskelbti nominuotieji „Oskarams“. 

Deja, 53 metų G. del Toro negalėjo pats atsiimti JAV
prodiuserių gildijos apdovanojimo, nes turėjo vykti pas sergantį tėvą į Meksiką. 

Geriausiu animaciniu filmu JAV prodiuserių gildijos
apdovanojimuose buvo pripažintas kūrinys „Coco“ – kino
studijos „Pixar“ „meilės laiškas“ Meksikai, nes jis paremtas šios šalies Mirusiųjų dienos festivaliu. Filmo prodiuserė Darla K. Anderson savo apdovanojimą skyrė Meksikos žmonėms.

Iš JAV prodiuserių gildijos apdovanojimų paprastai galima spręsti, kaip juostoms seksis per „Oskarus“. Tiesa, pastaraisiais metais ši tendencija nepasitvirtino. Gildijos geriausiu filmu pernai pripažintas „Kalifornijos svajos“ (La La Land) „Oskaro“ negavo, nes geriausiu metų filmu buvo pripažinta „Mėnesiena“ (Moonlight). 

O 2016 metais komedija apie finansų krizę „Didžioji skola“ (The Big Short) gavo JAV prodiuserių gildijos apdovanojimą, tačiau per „Oskarų“ ceremoniją nusileido juostai „Sensacija“ (Spotlight). 

„Oskarų“ ceremonija vyks kovo 4 d. Ją ves komikas Jimmy Kimmelis. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.