„Oskaro“ nominacija – už vaidmenį filme, kuriame verda aistros ant ledo

Šį mėnesį dailiojo čiuožimo aistruoliai buvo pamaloninti du kartus. Mažajame ekrane stebėjo įspūdingus šio sporto meistrų pasirodymus Pjongčango (Pietų Korėja) žiemos olimpinėse žaidynėse. Didžiajame ekrane įvyko dviejų filmų – „Aš esu Tonia“ ir „Ledas“ – premjeros. Kino juostos perteikia net tik gražias dailiojo čiuožimo akimirkas, bet ir atskleidžia nemalonius šios sporto šakos užkulisius.

Margot Robbie filme „Aš esu Tonia“. 
Margot Robbie filme „Aš esu Tonia“. 
Margot Robbie filme „Aš esu Tonia“. 
Margot Robbie filme „Aš esu Tonia“. 
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 3, 2018, 3:39 PM

Po puikaus pasirodymo legendinio režisieriaus Martino Scorsese filme „Volstryto vilkas“ australė Margot Robbie (27 m.) pateko į Holivudo elitą.

Ir nuo tada laiko veltui neleidžia. Naujausias aktorės vaidmuo filme „Aš esu Tonia“ („I, Tonya“) pelnė „Oskaro“ nominaciją.

M.Robbie tėvynainio, režisieriaus Craigo Gillespie (50 m.) kino juosta pasakoja apie sportines aistras ant ledo.  Realiais įvykiais pagrįsta, dokumentinio kino stilistika sukurta juodoji komedija pasakoja apie garsųjį dešimtojo dešimtmečio dailiojo čiuožimo skandalą.

Amerikiečių čiuožėja Tonya Harding, patyrusi sunkią vaikystę su pernelyg reiklia, psichologiškai ir fiziškai smurtaujančia motina, 1991-aisiais laimėjo JAV dailiojo čiuožimo čempionatą.  Ji tapo antrąja pasaulio moterimi čiuožėja, kuri per varžybas atliko klastingąjį trigubą apsisukimą.

Visai kitokią „šlovę“ T.Harding pelnė po to, kai 1994-aisiais buvęs jos sutuoktinis su bičiuliais užpuolė jos varžovę Nancy Kerrigan.  Teigiama, kad ji tokiu būdu siekė tapti vienvalde varžybų lydere.

T.Kerrigan iki šiol tvirtina, kad su minėtu užpuolimu neturi nieko bendra. Bet iš visko sprendžiant, ji turėjo užtektinai priežasčių nekęsti N.Kerrigan.

Filmas „Aš esu Tonia“ pakeri. Puikiai parinktos spalvos, herojų kostiumai, šukuosenos, grimas ir aplinka.

Bet pirmiausia tai pasakojimas apie nelengvą, pavydo ir pagiežos kupiną sportą, itin žiaurią konkurenciją ir svajonės siekimą bet kokia kaina.

Rusijos režisieriaus Olego Trofimovo „Ledas“ – melodramos ir komedijos mišinys su klasikiniu pasakos siužetu. Mergaitė Nadia, prekiaujanti bananais savo keistuolės tetos kioske, svajoja tapti čiuožėja.  Ir jai pavyksta iš Pelenės pavirsti princese.

Režisierius įvilko istoriją į kino gerbėjams itin patrauklų saldžios melodramos „popierėlį“.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.