Penki filmai, kuriuos turi pamatyti kiekviena moteris

„Laukinė“ („Wild“, JAV, 2014 m.) 

Kadras iš filmo „Frances Ha“. 
Kadras iš filmo „Frances Ha“. 
Kadras iš filmo  „Laukinė“.
Kadras iš filmo  „Laukinė“.
Kadras iš filmo „Valgyk, melskis, mylėk“. 
Kadras iš filmo „Valgyk, melskis, mylėk“. 
Kadras iš filmo  „Džoja“. 
Kadras iš filmo  „Džoja“. 
Kadras iš filmo „Julie ir Julia“. 
Kadras iš filmo „Julie ir Julia“. 
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Mar 8, 2018, 2:42 PM, atnaujinta Feb 24, 2020, 6:23 AM

„Laukinė“ („Wild“, JAV, 2014 m.) 

Filmas, kuriame pagrindinį vaidmenį atlieka Reese Whitherspoon, pagrįstas autobiografine rašytojos Cheryl Stryed knyga, kurią ekranizavo Jeanas Marcas Vallee (mini serialas „Nekaltas melas“). Juosta pasakoja apie merginą, patekusią į aklavietę.

Nuo vėžio mirus motinai, 21 metų Šeril nugrimzta į depresiją ir narkotikus. Maža to, išyra ir jos santuoka. Po ketverių metų, norėdama palikti tamsias šmėklas praeityje ir išsivalyti, Šeril su kuprine ant pečių viena išsiruošia į tūkstančio mylių kelionę pėsčiomis vienu sunkiausių ir gražiausių Amerikos maršrutų palei Ramiojo vandenyno pakrantę. 

„Frances Ha“ (JAV, 2012 m.)

Filmo centre – 27 metų nerūpestingos optimistės Frensis, kuri išvyko iš Kalifornijos užkariauti Niujorko, gyvenimas. Ji šoka vienoje baleto trupių, bohemiškai gyvena, bando kurti ateities planus ir suprasti, ką reiškia būti suaugusiai. Kiek laiko prireiks amžinai studentei Frances peržengti slenkstį, skiriantį ją nuo atsakingo suaugusiųjų pasaulio?

Filmas prisodrintas Bridžitos Džouns stiliaus ironiškų frazių ir filosofinių pasvarstymų apie moterų draugystę.

„Frances Ha“ itin palankiai įvertino kino kritikai – režisierių Noah Baumbachą pavadino didžiąja Amerikos nepriklausomųjų viltimi. Dar N.Baumbachas vadinamas naujuoju Woody Allenu, nes jo filmų personažai tokie pat žavūs ir neurotiški Niujorko intelektualai.

Pagrindinį vaidmenį atliko režisieriaus mūza, aktorė, rašytoja ir scenarijaus bendraautorė Greta Gerwig

„Valgyk, melskis, mylėk“ („Eat Pray Love“, JAV, 2010 m.)

Filmas paremtas autobiografine Elizabeth Gilbert knyga. Pagrindinį vaidmenį atlieka Julia Roberts.

Kartą herojė suvokia, kad gyvena visiškai ne taip, kaip norėtų. Ji išsiskiria su vyru ir patraukia į kelionę po pasaulį, kad pažintų save ir rastų vidinę pusiausvyrą. Italijoje Elizabet pažįsta gyvenimo džiaugsmą, Indija jai padeda surasti tikėjimą, Indonezija – harmoniją. Filmas kupinas žavių Niujorko, Neapolio, Pataudi ir Balio peizažų.

Filmas pateikia paprastą receptą nuo depresijos – išsirinkite bet kokias tris šalis, nedelsdamos vykite į kelionę ir pažinkite save. Pagrindinei veikėjai tai pavyko. Atėjo laikas jūsų istorijai.

„Džoja“ („Joy“, JAV, 2015 m.)

Filmas, kuriame vaidina tokios Holivudo žvaigždės kaip Jennifer Lawrence, Robertas De Niro, Isabella Rossellini, Bradley Cooperis ir kiti, sukurtas pagal tikrą vienišos trijų vaikų mamos Joy Mangano iš Long Ailendo. Ji kone tapo Amerikos moterų didvyre, kai palikta vyro ne tik sugebėjo neprapulti, bet ir sukūrė itin sėkmingą verslo imperiją, išradusi... labai patogią šluostę!

Tai jausminga ir nuotaikinga drama apie šeimą, ištikimybę, meilę ir moterį, kuriai gyvenimas pametėjo citriną, tačiau užuot susiraukusi, ji išsispaudė sulčių! 

„Džoja“ supažindina su keturių kartų šeimos istorija, kurią lydėjo ir praradimai, ir nusivylimai, tačiau šioje šeimoje užaugusi Džoja sugebėjo likimą paimti į savo rankas ir tapti stipria moterimi.

Kartais gyvenimas nenuspėjamas – draugai tampa priešais, o priešai draugais. Išdavystė ir klasta, tikėjimo praradimas ir meilės randai suklupdo, tačiau užgrūdina. Taip nutiko ir Džojai (akt. J.Lawrence), kuri tikėjosi pasaką priminsiančio gyvenimo, tačiau buvo palikta viena su trimis mažais vaikais. Šiek tiek papykusi ant likimo ji susiėmė – išdavystė ir nusivylimas supurtė vidinį pasaulį ir tapo paskata nepasiduoti, keltis ir eiti pirmyn. O įkvėpimas kartais, pasirodo, slypi visai čia pat – tik reikia jį pastebėti.

J.Lawrence už Džojos vaidmenį gavo Auksinį gaublį, buvo nominuota „Oskarui“.

„Julie ir Julia“  (JAV, 2009 m.)

Filmas, kuriame vieną pagrindinių herojų vaidina Meryl Streep, pasakoja apie krizę, kurią išgyvena daugelis 30-mečių moterų.

Biuro darbuotoja Julie pajunta, kad jai būtina keisti gyvenimą, bet nežino, kur link judėti toliau.  Norėdama atsikratyti vidinės įtampos, ji nutaria per metus pagaminti visus patiekalus pagal garsios amerikiečių virėjos Julios Child receptus.

Lygiagrečiai filme pasakojama apie J.Child likimą, kai ji kartu su vyru diplomatu persikėlė į Paryžių ir, kol vyras dirbo, ieškojo savos veiklos. Kartais savojo kelio paieškos gali užtrukti metų metus, bet neverta nuleisti rankų.

Aktorė M.Streep už kultinės amerikiečių kulinarės J.Child vaidmenį apdovanota Auksiniu gaubliu.

Parengė Milda Augulytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.