Lrytas.lt biblioteka: 736. J. Carper „100 paprastų dalykų, kurie Jums padės išvengti Alzheimerio ligos ir turėti puikią atmintį senatvėje“.

Jean Carper „100 paprastų dalykų, kurie Jums padės išvengti Alzheimerio ligos ir turėti puikią atmintį senatvėje“. Iš anglų kalbos vertė Agnė Mackevičiūtė. „Obuolys“, 2012.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 2, 2012, 10:05 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 1:13 PM

Jūs galite išgelbėti savo smegenis!

Alzheimerio liga yra tarsi uždelsto veikimo bomba, kuri iš lėto pažeidžia smegenų ląsteles, sunaikina žmogaus atmintį ir intelektą. Ilgėjant gyvenimo trukmei ir daugėjant vyresnio amžiaus gyventojų, šia liga sergančių žmonių skaičius sparčiai auga.

Dauguma žmonių mano, jog nieko negali padaryti, kad išvengtų Alzheimerio ligos. Tai netiesa! Mokslininkai šią ir kitas demencijos formas vadina gyvenimo būdo ligomis. Jūsų smegenų būklė priklauso nuo asmeninio gyvensenos pasirinkimo.

Šioje knygoje aprašoma 100 paprastų, bet moksliniais tyrimais pagrįstų būdų, kaip išvengti Alzheimerio ligos, atminties blogėjimo ir atremti kitus su senėjimu susijusius pavojus. Trumpuose skyriuose ne tik pateikiami susisteminti tyrimai apie Alzheimerio ligos prevencijos būdus, bet ir pridedamas praktinis veiksmų planas, padėsiantis padaryti Jūsų smegenis atsparias senėjimui.

Perskaitę knygą sužinosite:

Kokie yra ankstyvi Alzheimerio ligos požymiai

Kaip turite maitintis, kad išvengtumėte atminties blogėjimo senatvėje

Kodėl naudinga gerti kavą

Kaip dantų būklė yra susijusi su smegenų veikla

Kokį pavojų kelia mėsa

Kam gresia didesnė rizika susirgti Alzheimerio liga

Kaip naršymas po internetą apsaugos nuo senatvinės silpnaprotystės

Net ir maži gyvensenos pokyčiai gali padėti išlavinti visą gyvenimą sėkmingai funkcionuojančias smegenis, tad jau šiandien pradėkite keisti savo gyvenimą!

Neįtikėtina, bet kovos su alzheimeriu planas gali būti toks paprastas:

Naršykite po internetą

Neatsisakykite antibiotikų

Gerkite obuolių sultis

Mėgaukitės šokoladu

Pameskite galvą dėl cinamono

Gerkite kavą

Nepasiduokite depresijai

Būkite optimistai

Pasitikrinkite akis

Valgykite riebią žuvį

Dirbkite įdomų darbą

Praktikuokite meditaciją

Imkitės naujos veiklos

Rinkitės alyvuogių aliejų

Kovokite su stresu

Žaiskite vaizdo žaidimus

Jean Carper yra viena žymiausių sveikos gyvensenos knygų autorių. Daugiau nei dvi dešimtys jos knygų sveikatingumo ir mitybos temomis susilaukė didelio skaitytojų ir mokslininkų pripažinimo.

Anksčiau autorė dirbo CNN vyresniąja žurnaliste. Ji yra pelniusi prestižinį ACE apdovanojimą už laidų ciklą smegenų vėžio tema. Jean Carper taip pat pelnė American Aging Association, kurios nariai yra progresyviausi senėjimo tyrinėtojai, apdovanojimą už knygą Būkime visada jauni! Autorės knygos populiarios visame pasaulyje, jos išverstos į 15 kalbų.

Sužinojusi, kad yra geno, didinančio galimybę susirgti Alzheimerio liga, nešiotoja, Jean Carper nusprendė surinkti naujausią informaciją ir išsiaiškinti, kaip galima išvengti šios ligos pasireiškimo arba sušvelninti jos simptomus.

Apžvelgusi kelis šimtus mokslinių tyrimų, ji išskyrė 100 stulbinamai paprastų moksliškai patikrintų dalykų, iki minimumo sumažinančių galimybę susirgti Alzhaimeriu, padedančių išsaugoti puikią atmintį ir leidžiančių mėgautis laiminga senatve.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.