Lrytas.lt biblioteka: 915. E. McGregoras, Ch. Boormanas, R. Uhligas. „Ilgas kelias aplink“

Ewanas McGregoras, Charley Boormanas, Robertas Uhligas.“Ilgas kelias aplink: vaikantis šešėlius per pasaulį“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 30, 2013, 7:51 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 10:24 PM

Iš anglų kalbos vertė Aistė Kvedaraitė-Nichols. „Gimtasis žodis“, Vilnius, 2012.

Viskas prasidėjo nuo svajonės. Vieną ramią šeštadienio popietę Ewanas McGregoras, žymus aktorius ir, kaip pats tvirtina, motociklų fanatikas, žiūrinėjo pasaulio žemėlapį namie ir pamatė, kad aplink pasaulį įmanoma apvažiuoti peršokant Beringo sąsiaurį tarp Rusijos ir Aliaskos.

Tai prilygo atradimui, kurio jis nesugebėjo išmesti iš galvos. Galop paskambino bičiuliui – aktoriui ir motociklininkui Charliui Boormanui – ir pranešė: atėjo laikas leistis į ilgą kelią. Pradėję Londone, Ewanas su Charliu vaikėsi savo šešėlius skersai Europą, Ukrainą, Kazachstaną, Mongoliją ir Rusiją. Nenuoramų maršrutas nusidriekė per Ramųjį vandenyną į Aliaską, o tuomet per Kanadą iki Niujorko.

Šioji knyga – autentiški dienoraščių įrašai, kelionės žemėlapiai, atstumų lentelės ir daugybė fotografijų – nerūpestingas, energija trykštantis ir itin nuotaikingas pasakojimas apie du populiarius vyrukus, nusprendusius rinktis nežinomus kelius, pavertusius kelionę gyvenimo nuotykiu.

Ewanas McGregoras gimė 1971 metais Pertšyre. Jis yra suvaidinęs daugiau nei trisdešimtyje filmų, tarp kurių „Traukinių žymėjimas“, „Aksominė aukso kasykla“, „Mulen Ružas“ ir antra „Žvaigždžių karų“ trilogija. Su savo žmona ir dviem dukterimis gyvena Londone.

Charlis Boormanas gimė 1966 m. Anglijoje, užaugo Airijoje, šiuo metu gyvena Londone su savo šeima. Pirmas jo pasirodymas kine buvo pagrindinis vaidmuo „Išvadavime“. Su Ewanu jis susipažino filmuodamasis juostoje „Žalčio bučinys“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.