Lrytas.lt biblioteka: 967. V. Kočiubaitis. „Miestelis, kuris buvo Jo“

Vilius Kočiubaitis. „Miestelis, kuris buvo Jo“. Leidykla „Homo liber“, 2013.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-02-28 09:37, atnaujinta 2017-10-19 22:38

Vilius Kočiubaitis (g. 1963) – gydytojas, karo medikas, majoras, dalyvavo trijose misijose Afganistane. Romanas Miestelis, kuris buvo Jo – tai nuodugnaus istorinių šaltinių tyrinėjimo, ilgamečio kruopštaus ir atidaus darbo subrandintas rezultatas. Tai gimtojo Vištyčio miestelio istorija nuo keturiolikto amžiaus iki šių dienų.

Istorija, ne tiesiogiai reflektuota ir mimetiškai papasakota, bet įvilkta į istorinio romano rūbą. Tai ir vienos Vėberių šeimos istorija, prasidėjusi prieš penkis šimtus metų, įtraukiant kryžiuočių ordino žygius į Lietuvą, Krymo karą ir šių dienų gyvenimo realijas. Šalutinės siužetinės linijos yra romano protagonisto priešistorė. Platus istorinis kontekstas, sumaniai į romano audinį įpinti istoriniai dokumentai.

Romane po neatskiriamai susipynusius praeities ir dabarties pasaulius, tarp sapnų ir tikrovės slėpinių, tarp žmonių, kurie pasirodo ir išnyksta praeities miglose, klajoja du žmonės – vyras ir moteris. Jis – Vilhelmas Vėberis, gydytojas, vertėjas, rašytojas; ji – Viltė, jo pacientė, jo knygos rankraščio redaktorė. Tai miestelio ir dviejų žmonių meilės istorija su joje įspaustais vardais, istoriniais įvykiais, mistinėmis sąsajomis tarp skirtingų epochų.

Žmonės susipina su realiais įvykiais ir dalyvauja jų vyksme.

Miestelis – tai erdvė, į kurią sugrįžtama ir kuri lieka vienintelė atrama pagrindiniam knygos personažui. Todėl tai ne tik reali, konkreti, bet ir dvasinė, mitinė erdvė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.