Lrytas.lt biblioteka: 1042. W. Pasini. „Gundymas – dieviškas ginklas“

Willy Pasini. „Gundymas – dieviškas ginklas: menas patikti sau ir kitiems“. „Tyto alba“, Vilnius, 2013. Iš italų kalbos vertė Asta Žūkaitė. Viršelio dailininkė Asta Puikienė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 6, 2013, 4:34 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 7:56 PM

Willy Pasini (Vilis Pasinis; g. 1938 m.) – italų seksologas, psichiatras, Europos seksologų federacijos įkūrėjas, buvęs Ženevos universiteto psichiatrijos ir medicinos psichologijos profesorius. Šiuo metu – Milano valstybinio universiteto docentas. Be gausybės straipsnių specializuotuose žurnaluose, jis parašė 17 knygų, kurios išverstos į vienuolika kalbų.

„Gundymas – dieviškas ginklas: menas patikti kitiems ir sau“ – knyga, skirta gundymo fenomenui.

Kiekvienas mūsų gundo tam tikrais fiziniais ar emociniais ženklais siekdamas sužavėti kitą, o mainais žadėdamas patenkinti jausminį ar materialinį poreikį. Gundymas labai įprastas kasdieniame gyvenime: anot autoriaus, būtent jis yra tarpusavio santykių pagrindas.

Tinkamas gundymas gali tapti puikia priemone, padedančia pelnyti kitų pasitikėjimą ir palankumą, paversti juos sąjungininkais. Ir ne tik: išmokę gundyti galime pagerinti santykius su kitais, padėti užmegzti glaudesnius ryšius su aplinkiniais. Taigi gundymas turi milžinišką teigiamą potencialą. Šios knygos tikslas – jį atskleisti.

Remdamasis mitologijos, literatūros, kino ir televizijos filmų pavyzdžiais, Willy Pasini apžvelgia gundymo meno istoriją, atskleidžia jo teigiamus aspektus, kai partneris žavimas ir viliojamas pasitelkus geriausiomis savybėmis, kuriamas lygiavertis ryšys, ir neigiamus aspektus, kai rūpi tik pagauti grobį neatsižvelgiant į partnerio jausmus ir norus bei tokių santykių padarinius.

Aprašomos didžiosios gundytojos ir žymiausi visų laikų viliokliai; aptariamas gundymas gyvūnų pasaulyje; apibrėžiamos įvairios gundymo rūšys.

Gundymas – ne tik primityvus noras patraukti ir sužavėti. Tai paslaptingas fenomenas, padedantis mums atskleisti paslėptus savo asmenybės bruožus ir traukti kitus prie savęs. Išmokime gundyti ir gyvenimas prisipildys nepatirto žavesio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.