Lrytas.lt biblioteka: 1064. S. Beckettas. „Kapo šauksmas“

Simonas Beckettas. „Kapo šauksmas“. „Tyto alba“, Vilnius, 2013.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 27, 2013, 2:06 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 3:52 AM

Iš anglų kalbos vertė Vytautas Petrukaitis.

Viršelio dailininkas Jokūbas Jacovskis.

Kad ir kaip giliai užkasti, negyvėliai vis dar gali pranešti ten esą.

Simonas Beckettas (Saimonas Beketas; g. 1968 m.) – britų autorius, iš kuklaus muzikanto ir reporterio virtęs detektyvų rašytoju ir iškart tapęs labai populiarus. Jo detektyvai iš serijos apie Deividą Hanterį užkariavo visą Europą, visa serija išversta į daugiau nei 27 kalbas, o pagrindinis veikėjas kriminalistas atrodo tarsi nužengęs iš filmo „CSI Niujorkas“. „Kapo šauksmas“ – ketvirtoji ir kol kas paskutinė serijos knyga.

Grįžtame į praeitį, kai teismo medicinos ekspertas Deividas Hanteris dar džiaugėsi laimingu savo šeimos gyvenimu. Trys merginos dingsta be žinios. Bute žiauriai nužudoma ketvirtoji – nebylė. Krauju pasruvęs nusikaltėlis kvatodamas pasprunka. Jis – ne bet kas, o žagintojas ir žudikas maniakas Džeromas Monkas, sėjantis siaubą visame Dartmure.

Sulaikytas jis taip ir neparodo, kur užkasė kūnus. Deivido Hanterio pastangos taip pat lieka bevaisės. Atrodo, viskas taip ir nugrims į užmarštį, tačiau po aštuonerių metų viskas netikėtai prasideda iš naujo, tik kur kas siaubingiau: Monkui pavyksta pasprukti iš kalėjimo, ir visus apima tikra panika.

Nužudytų merginų lavonai vis dar po žeme, o grėsmė visiems, prieš aštuonerius metus tyrusiems šį baisų nusikaltimą, vis didėja. Deividas Hanteris mėgina sustabdyti žudiką, bet pasirodo, kad rūke paskendusiame Dartmure žiaurusis Monkas jaučiasi kaip žuvis vandeny…

„Kapo šauksmas“ – kankinančios įtampos kupinas detektyvas, nei įtaiga, nei siužeto posūkiais nenusileidžiantis kitoms Simono Becketto knygoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.