Lrytas.lt biblioteka: 1103. R.Šavelis. „Šiek tiek mėnesienos“

Prozininkas ir kino scenaristas Rimantas Šavelis, dažnai vadinamas lietuvių literatūros klasiku, tokių kūrinių kaip romanų „Dievo avinėlis“, „Tadas Blinda“, apysakos „Amžinoji šviesa“ autorius, Lietuvos rašytojų sąjungos leidykloje išleido naują romaną „Šiek tiek mėnesienos“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 30, 2013, 3:32 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 3:53 PM

Kūrinio pasakojimą autorius pradeda ir apipina keistais įvykiais ir nutikimais, kurie skaitytoją įtraukiai ir bando paklaidinti romano apylinkes apgaubusioje tirštoje „negamtinėje“ migloje. Keisti nutikimai prasideda atgijusiais miruoliais (grafas Liudvikas Rūka-Rūkevičius, pirmasis kolūkio pirmininkas Petras Liknora, mokytojas Gediminas), kurie bendrauja su vietos gyventojais, patys nesuvokdami, kokiame laike atsidūrė, ar jie yra numirę ar gyvi...

Ilgainiui paaiškėja intriguojančių dalykų priežastys, o po gyventojų evakuacijos ištuštėjusios apylinkės mena civilazijos paklydimus. Knygos viršelį iliustruojantis vertikaliai „pastatytas“ įprasto kaimo sodybos horizontas tarsi paaiškina – gyvenime gali nutikti ir nutinka visko, net ir mažiausiai tikėtų dalykų. Kūrinys parašytas lengvu, dažnai ironišku stiliumi, o siužeto paslaptis neatskleidžiama iki pat galo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.